Særlig indsats skal få fyrede Tvilum-medarbejdere tilbage i arbejde

Fyrede hos Tvilum Møbelfabrik skal opkvalificeres til nye job

Der er håb endnu for den østjyske møbelfabrik Tvilum-Scanbirk, mener kuratorerne. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

91 medarbejdere mistede deres job på Tvilum, da møbelvirksomheden skiftede ejere.

Det lokale arbejdsmarkedskontor har derfor bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen om en dispensation fra reglerne, så der kan iværksættes en særlig indsats over for de afskedigede medarbejdere.

Læs også 3F-formand: Alle fyrede fra Tvilum er i job inden for to måneder

- Det er trist og berører hele lokalområdet, når mange mennesker mister deres job. Ikke mindst, når der er tale om mange ufaglærte, som trods rekordhøj beskæftigelse kan få svært ved at finde job i lokalområdet, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

- Derfor er det vigtigt, at vi har varslingspuljerne, så det lokale jobcenter kan give ekstra midler til at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering, så det lokale jobcenter kan give ekstra midler til at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering. Hurtig hjælp kan være udslagsgivende for, at de berørte medarbejdere kan komme hurtigt videre i et nyt job, siger han.

Opkvalificering og jobsøgningskurser

Pengene skal gå til jobsøgningskurser og opkvalificering af de afskedigede medarbejdere i Silkeborg.

Læs også Tvilum-medarbejdere går ned i løn: - Jeg er ærgerlig

- Inden de bliver ledige, vil vi bruge varslingsmidlerne til at opkvalificere de ansatte til kommende job og sende dem til jobsøgningskurser. Mange af dem har mange års anciennitet og har ikke søgt job i mange år, fortæller Dorthe Nørgaard, fra Jobcenter i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Dorthe Nørgaard fortæller, at cirka 60 ud af de 91 medarbejdere i øjeblikket stadig er uden job.

02:27

VIDEO: Der var stor lettelse i Fårvang tilbage i februar, da det blev meldt ud, at møbelfabrikken Tvilum overlevede. 

Luk video