Robot-drenge fra Silkeborg til stævne i USA

Fire unge studerende fra Teknisk Gymnasium i Silkeborg deltager i disse dage i en stor robot-turnering i Washington DC

00:42

Fire østjyske elever fra den tekniske skole i Silkeborg er rejst til USA for at forsvare de danske farver til et stort robot-stævne. Her konkurrerer maskiner fra hele verden om at være de bedste og scorer flest point. Indtil nu går det fremragende for holdet.

Den første konkurrencedag bød nemlig på lutter sejre i de fire kampe, som drengene deltog i. Det gjorde de sammen med deres alliance bestående af to øvrige lande.

Her ses drengene på det østjyske hold. 

- Det har dog ikke været problemfrit, da vi har kæmpet med forskellige problemer mellem hver kamp. Fra dele der er gået løs, til mindre ændringer af design på robotten, eller den trådløse forbindelse mellem styreenheden og robotten der går tabt, og ingen ved hvad det skyldes. Det har været meget udfordrende til tider, lyder det fra holdet.

Snakker taktik med partnere

Men det har ifølge dem selv så også hjulpet dem på deres videre færd.

- Drengene har lært meget af de forskellige problemer. Nogle problemer har ikke kunne forudses, i forhold til at der er 6 robotter på banen i kamp, og det giver nogle andre udfordringer i forhold til diverse test, vi har lavet inden vi tog af sted, siger de.

Læs også Stjal robot-plæneklipper til 25.000 kr: Blev fældet af GPS

Før hver kamp snakkes der taktik med ens alliancepartnere, så man ved, hvem der gør hvad og hvad den primære opgave er for hver robot.

Du kan se video af den danske robot øverst på siden. Her kan du følge stævnet, når der er kampe i gang.