Ritter: Kunne være gået begge veje

Silkeborg IF ærgrer sig efter nederlaget til AGF

I Silkeborg IF ærgrer de sig over, at holdet tirsdag aften tabte en tæt kamp mod de østjyske naboer fra AGF med 1-0 og dermed er færdige i DBU Pokalen.

Kampens enlige mål blev scoret af AGFs Danny Olsen på et langskud, der blev rettet af, efter en god times spil.

- Det er lidt vores lod lige nu. I en kamp, der er meget lige, scorer de et typisk, træls mål, selvom vi egentlig spiller godt i mange perioder og også forsvarer godt. Men det kunne være gået begge veje i dag, siger Silkeborg IFs Nicolaj Ritter ifølge klubbens hjemmeside.

Mange reserver fik spilletid

I Aarhus glæder de sig derimod over, at holdet er klar til 4. runde i DBU Pokalen, og AGF-træner Morten Wieghorst er også glad for, at han fik givet spilletid til nogle af de spillere, der ellers normalt starter på bænken.

AGF-træneren havde nemlig rystet posen godt, og i forhold til den seneste kamp i Superligaen mod Sønderjyske var der seks ændringer i startopstillingen. Dzhamaldin Khodzhaniiazov fik sin debut, og derudover var Lukas Fernandes, Alexander Juel Andersen, Adrián López, Jesper Lange og Davit Skhirtladze med fra start.

AGF vandt lokalopgør mod SIF i pokalen

- Det er mit ansvar, at jeg udtager så mange nye spillere, og jeg vidste godt, at det ville give nogle udfordringer. Det var også tydeligt undervejs i kampen, men jeg glæder mig over, at vi er videre, at vi har fået givet spilletid til nogle af dem, der ikke har spillet så meget, og at vi fik set Djamal (Dzhamaldin Khodzhaniiazov, red.) fra start. Han blev stærkere og stærkere, som kampen skred frem, siger Morten Wieghorst til AGFs hjemmeside.

Ros til Aabech

AGF-træneren roser også Kim Aabech, der blev skiftet ind i løbet af kampen.

- Når du laver så mange ændringer, så er faren, at der mangler noget rytme og noget rygrad på holdet, og det var tydeligt for os. Vi kan også se, at da Kim Aabech kommer ind, giver det os en lille smule mere tryghed. Han har spillet mange kampe, de andre er trygge ved ham, og de ved, at han er rolig med bolden og kan se pasningerne. Så det er udelukkende mit ansvar, at vi spillede med så mange nye. Det var vigtig spilletid for mange, siger Morten Wieghorst og fortsætter:

- Det var vigtigt, at Djamal var med fra start og spillede hele vejen igennem. Yasin blev træt igen til sidst, men vi skal have ham op, så han kan holde til en hel kamp. Det var også vigtigt. Vores spillere er gode, og vi har en god trup. Der er selvfølgelig altid en fare med så mange nye spillere, men heldigvis gik det godt, og nu har vi vundet på begge fronter,

Næste opgave for AGFerne er i Superligaen, hvor holdet på søndag møder FC Nordsjælland på udebane. For Silkeborg IF gælder det FC Roskilde på udebane i 1. division. Den kamp spilles ligeledes på søndag.

minkavler mink Lars Eilertsen

Østjysk minkavler om erstatnings-aftale: Det ser fornuftigt ud

Lige nu
Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Forskning: Hurtigtest har følsomhed på 70 procent

PGM - 250121 Trivsel skoler 1930 - 25012021 Still

play Skoleeleverne kæmper under nedlukning: Fire råd til forældre med børn i hjemmeskole

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 07.04.22

Fire millioner kroner skal skabe en superlegeplads