Rina blev konfirmeret alene som zombie - så trådte flere hundrede bikere til

Bikere i hundredevis fyldte kirke i Silkeborg for at støtte op om Rina Bjerring Pedersen, der skulle konfirmeres alene.

Søndag var en helt særlig dag for Rina Bjerring Pedersen, der som mange af sine jævnaldrende blev konfirmeret. En dag, der på flere måder blev utraditionel.

Rina Bjerring Pedersen havde nemlig insisteret på at blive konfirmeret i en zombieinspireret kjole. 

Derfor blev løsningen at flytte festlighederne til Gødvad Kirke ved Silkeborg, hvor der ikke var andre konfirmander den dag.

Her fik Rina lov til at "skrue helt op" for temaet fra zombieserien 'The Walking Dead', som hun er stor fan af, fortæller hendes mor, Ulla Bjerring Jørgensen.

Kjolen fik ekstra gas, da der blev givet grønt lys til det zombieinspirerede tema i Gødvad Kirke.
Kjolen fik ekstra gas, da der blev givet grønt lys til det zombieinspirerede tema i Gødvad Kirke.

Kjolen, der var flænset og fyldt med teaterblod i bunden, skulle symbolisere hendes kamp mod det dårlige - inspireret af kampen mod zombierne i hendes favoritserie. 

Rina Bjerring Pedersen skulle dog ikke stå foran en halvtom kirke, mente faren. Hans datter klæder sig nemlig ikke bare ud for sjov.

Flere hundrede mødte op

Rina Bjerring Pedersen lider af PTSD og har svært ved at omgås andre mennesker. Men gennem udklædning har hun fundet modet til at komme ud af sin skal og gennemføre sin konfirmation. 

Da de nu kun stod til at blive 15 mennesker i kirken, rakte hendes far ud til bikerklubben Lonely Wolfs. Hans håb var, at der måske ville komme 10-20 og gøre ham og datteren selskab, når hun skulle køre fra kirken.

Rhinas far kørte hende fra kirken på motorcykel. Efter dem fulgte flere hundrede fra bikerklubben Lonely Wolfs.
Rhinas far kørte hende fra kirken på motorcykel. Efter dem fulgte flere hundrede fra bikerklubben Lonely Wolfs.

Men der fik både han og konfirmanden sig noget af en overraskelse. For søndag mødte bikere fra hele landet op for at fejre hende. 

Flere hundrede var kommet for at vise konfirmanden, at der er mange, der støtter hende.

- Rinas historie er forfærdelig. Hun har været udsat for grov mobning, og hun har ikke talt i flere år – ikke engang til sine forældre. Så er der nogen, der er nødt til at bakke hende op. Og det gør bikerne, siger præsidenten for Lonely Wolfs MC, Kjeld Nielsen.

Der måtte tages klapstole i brug i den fyldte kirke.
Der måtte tages klapstole i brug i den fyldte kirke.

- Det er helt fantastisk

Det store fremmøde betød meget for både konfirmanden selv og hendes familie.

- Det er vanvittigt med den opbakning. Det betyder alt for mig, men det betyder lige så meget for min datter. Hun synes, det er helt fantastisk, at der er så mange, der kommer, siger faren.

Moren, Ulla Bjerring Jørgensen, fortæller, at datteren har været meget glad for at have undervisning med de andre elever til konfirmationsforberedelsen, men at dagen blev ekstra særlig, da hun fik lov til at gå all in på sit eget tema i den anden kirke.

- Hun havde en fantastisk dag, og vi meget taknemlige for den løsning, som præsterne kom frem til, siger moren.

Efter ceremonien i kirken kørte faren selv Rina Bjerring Pedersen videre til fest på sin motorcykel. Efter dem fulgte kortegen med flere hundrede motorcykler.

Præcisering
Det har tidligere fremgået, at den ene præst sagde nej til kjolen og den anden sagde ja. Præsterne var dog enige om, at de af hensyn til Rina ikke mente, at hun kunne bære den blandt de andre konfirmander og familier. Derfor fandt de sammen med Rina og hendes familie en anden løsning, som alle var tilfredse med.