Rikke er en af de heldige: Vandt Grøn Koncert i baghaven

Grøn Koncert er lørdag flyttet ud i danskernes haver, da de ikke må afholde de sædvanlige koncerter rundt omkring i landet.

Grøn Koncert er, som mange ved, aflyst i år på grund af coronasituationen. Og i stedet for afholdes der lørdag 100 små private koncerter hjemme i danskernes haver, som sendes på TV2 Play, radio Nova og på Facebook.

Det sker under navnet Grønnere end Grøn, og 4000 havde søgt om at lægge have til. Rikke Jensen fra Silkeborg er en af de heldige, der lørdag fik en gratis koncert i sin baghave.

For hende er det helt specielt at vinde, da det er hendes afskedsgave til de naboer, som hun har elsket at bo ved siden af i 12 år.

En del af noget stort

- Jeg er ked af at flytte fra mine naboer og det sted, hvor mine børn er vokset op. Vi har haft et fantastisk sammenhold her. Så det er virkelig fedt, at der er nogle, der kommer og fejrer det stort sammen med os, siger hun rørt og glad til TV2 ØSTJYLLAND.

Sangerinden Kristine Hoelgaard optrådte i Rikke Jensens baghave.
Sangerinden Kristine Hoelgaard optrådte i Rikke Jensens baghave.

Rikke Jensen skal flytte, fordi hendes familie er gået fra to til fire, og huset er blevet for lille. Og for hende betyder det rigtig meget at kunne sige farvel til alle naboerne med en fest i baghaven. Derudover er hun vild med ideen om at flytte Grøn Koncert ud til danskerne, når nu danskerne ikke må komme på koncertpladserne, som de plejer.

quote Det er dejligt som almindeligt menneske at være en del af noget stort som Grøn Koncert.

Rikke Jensen, folkeskolelærer, Silkeborg

- Det er dejligt som almindeligt menneske at være en del af noget stort som Grøn Koncert.

Rikke Jensen får besøg af en musiker, der hedder Kristine Hoelgaard, imens store musikere som Mads Langer, Phlake og Medina giver koncerter i andre danskeres haver. 

Muskelsvindfoden taber millioner

Grøn Koncert blev afholdt første gang i 1982, og siden 1983 har Muskelsvindfonden været en fast arrangør og samarbejdspartner på projektet sammen med Tuborg. Og netop Muskelsvindfonden kommer til at tabe stort på coronakrisen og de manglende Grønne Koncerter.

Ifølge organisationens indsamlingschef, Theis Petersen, forventer Muskelsvindfonden at miste en millionindtægt i 2020. Og det er et væsentligt bidrag til den samlede indtægt, organisationen får hvert år.

quote Det her er ikke et indsamlingsprojekt, som Grøn Koncert er historisk set.

Theis Petersen, indsamlingschef, Muskelsvindfonden

- På en god sommer kan vi hurtigt snakke et tocifret millionbeløb, så det er klart, at det har betydning for os, når en coronaepidemi tramper ind over Danmark og hele verden og sætter vores branche og kulturverdenen i stå.

- Det her er ikke et indsamlingsprojekt, som Grøn Koncert er historisk set. Man kan altid støtte Muskelsvindfonden via vores hjemmeside, men det er slet ikke det, der er omdrejningspunktet (i år, red.).

- Der er så mange i musik- og kulturbranchen, der har det hårdt lige nu. Så vi synes ikke, det er på sin plads at bruge denne anledning og gode sag.

skrald i Rådhusparken

play EM-frustrationer gik ud over midtbyen: Flød med skrald og glasskår

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Dagens mest læste