Raketoffer: Der var gået lidt hverdag i det

Et af ofrene for brændstofulykken ved Låsby for ca. tre uger siden erkender i dag, at sikkerheden godt kunne have været bedre

Søndag den 15. november gik det helt galt for tre raketbrændstof-magere fra Silkeborg. På trods af 15 års erfaring selvantændte en brændstofblanding, og i dag ligger to af dem stadig indlagt på Rigshospitalet.

- Det var under fremstillingen af en ny type brændstof, som vi aldrig havde prøvet før, at det pludselig selvantændte. Jeg stod to meter fra vores mixer, men kastede mig væk, da jeg så en gul flamme, forklarer civilingeniør Søren Vejlgaard Vedstesen i dag.

Tre mænd forbrændt efter eksplosion med raketbrændstof

Han og de to øvrige kemikere er en del af affyringskampagner rundt om på landets skoler, hvor de lærer eleverne i de ældste klasser om videnskab gennem raketter.

- Det har vi gjort i mange år, og der var nok gået lidt hverdag i det. Sikkerheden kunne godt have været bedre, kan vi se den dag i dag, forklarer Søren Vejlgaard Vedstesen.

Får ingen varige mén

Han tror, at den hurtige reaktion, hvor han kastede sig væk, er årsagen til, at Søren Vejlgaard Vedstesen er mindre ilde tilredt end de to andre kemikere.

- De skal stadig være i isolation lidt endnu på Rigshospitalet, men det lyder til, at de heldigvis slipper uden varige mén, siger Søren Vejlgaard Vedstesen.

Her slutter sagen dog ikke, for politiet efterforsker stadig sikkerheden i værkstedet, hvor det især er mændenes håndtering af de farlige kemikalier, der er i fokus.

- Nu må vi se, hvad de finder frem til. Vi vil i hvert fald tænke mere på sikkerheden fremover, slår Søren Vejlgaard Vedstesen fast.

Ulykken har dog ikke umiddelbart fået de tre kemikere til at lægge brændstofproduktionen på hylden. De vil fortsætte med at fremme naturvidenskaben gennem deres arbejde.

Se hele interviewet med kemikeren øverst.

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer