Pynt op med jern, blomster og vinglas: Det gør julen levende

Julepynt er for mange lig med røde julekugler, flettede julehjerter og stjerner. Men man kan også gå mere alternativt til værks, når man skal pynte sit træ

01:39

VIDEO: Se indslaget om Mikkel Yerst og hans ideer til alternativ julepynt her.

Julekugler af jern, blomster på juletræet, og vinglas i snor. Det er kun fantasien, der sætter grænser for julepynten i Glaspusteriet Yerst i Silkeborg. 

- Det er vigtigt at pynte op og blive i godt humør. Og så mindes vi nogle ting, ved at pynte op. På den måde har julepynt meget affektionsværdi, siger Mikkel Yerst, der er glaspuster hos Yerst Glas i Sillkeborg.

Mikkel Yerst arbejder på en julekugle svøbt i bladguld. 

Om præcis 40 dage er det juleaften, hvor træet skal stå med sin pynt. I glaspusteriet er produktionen af årets julekugle sat i gang. Og der er masser af inspiration at hente, hvis man gerne vil finde kreative alternativer til den klassiske røde julekugle.

- Et godt råd kan være at bruge julekugler i jern. De går ikke i stykker. Heller ikke når de falder på gulvet. Man kan også sætte blomster op på juletræet og på den måde gøre julen levende og hyggeligt. Og så er det jo fantastisk, når man danser rundt om juletræet, at man kan kigge på alle de farvestrålende blomster, siger Mikkel Yerst.

Mikkel Yerst har haft Glaspusteriet Yerst i Silkeborg i snart 13 år.

I Glaspusteriet har Mikkel Yerst også pyntet op med nogle af de vinglas, cognacglas og champagneskåle, der er pustet i glaspusteriet.

Mikkel Yerst har haft Glaspusteriet Yerst i snart 13 år. Det vigtigste for ham er, at kunne skabe oplevelser. Derfor lader han også gerne sine kunder se til imens, han arbejder med det 1120 grader varme glas, der skal blive til julekugler beklædt med bladguld. 

01:00

VIDEO: Sådan må du bruge skovens julepynt. Videoen er fra den 12. november 2016.

Luk video