Psysisk syge er blevet gladere og sundere

Sundhedsprojekt i Silkeborg har vist sig at give gode resultater

Spis mere grønt og dyrk motion. Det er livsstilsråd, som de fleste danskere har gavn af, men ikke alle får fulgt.

I Silkeborg Kommune har et treårigt sundhedsprojekt forsøgt at vende op og ned på kost- og motionsvanerne for 52 borgere med psysiske lidelser - og det er sket med stor succes.

En evaluering viser, at alle deltagerne har fået et lavere BMI (Body Mass Index, red.) og giver udtryk for bedre trivsel.

Fælles for alle deltagerne er, at de er tilknyttet et af kommunens væresteder og bosteder. Det er netop her, at forandringen har taget sin start.

Sundere måltider, motion og mindfullness har været nogle af de afgørende ingredienser, der nu har givet deltagerne et sundere liv, fortæller Kirsten Slumstrup, som er sektionsleder i Socialpsykiatrisk Center i Silkeborg Kommune, i en pressemeddelelse:

- Det positive ved denne undersøgelse er, at vi stort set på alle parametre ser forandringer i den rigtige retning. Det er ikke store forandringer, men for denne målgruppe, hvor livet ofte er præget af store udsving i overskud og motivation, er et lille skridt en stor succes.

Gode erfaringer med samarbejde

Projektet hedder 'Liv i Sundhed' og er udført af Silkeborg Kommune i samarbejde med Regionspsykiatrien Silkeborg, Den Kommunale Psykiatri og Sundhedshuset Silkeborg.

Efter den treårige periode er projektet nu afsluttet, men det betyder ikke, at der ikke længere vil være fokus på sundhed, siger Kirsten Slumstrup, som er glad for samarbejdet mellem de forskellige myndigheder:

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi har fået så gode erfaringer, fordi vi har arbejdet sammen på tværs af sektorer og afdelinger. På den måde har vi kunnet skabe de bedste rammer og tilbud, så borgere med psykiske lidelser også har mulighed for at arbejde med deres fysiske sundhed. Det samarbejde fortsætter heldigvis, siger hun.

'Liv i Sundhed' er blevet til med støtte fra Sundhedsstyrelsen.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken