Pris til Regions-hospitalet Silkeborg

Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt, har fået overrakt prisen som Danmark bedste til at uddanne læger

De er dygtige til at uddanne læger på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, og det har de nu fået bevis på i form af prisen som Danmarks bedste til lige netop at uddanne læger.

Faktisk scorede Diagnostisk Center det maksimale antal point inden for uddannelseskvalitet, og prisen blev overrakt af direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, ved et arrangement i tirsdags. Afdelingen er valgt på baggrund af en rapport Sundhedsstyrelsens inspektorer, der er en gruppe af læger udpeget af de videnskabelige selskaber.

Erfaringer skal bredes ud

Inspektorerne vurderer landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger, og de vurderer afdelingerne ud fra 16 temaer, hvorefter de giver dem score mellem et og fire.

Ulrich Fredberg er ledende overlæge på Diagnostisk Center, og han ser kåringen som et resultat af flere tiltag.

- Mange års intensivt fokus har gjort uddannelse og supervision til en integreret del af hverdagen i Diagnostisk Center. For 14 år siden iværksatte vi projektet "Danmarks bedste uddannelsesafdeling", og det høster vi frugterne af nu. Alle deltager, ikke kun yngre og ældre læger, men også de øvrige personalegrupper, fortæller Ulrich Fredberg.

International succes

Diagnostisk Center har taget initiativ til innovative tiltag i forhold til at prioritere uddannelse af læger, herunder struktureret evaluering i grupper, hvor læger under uddannelse får evaluering af deres kompetencer tæt koblet til den kliniske hverdag - også fora, hvor vejlederne får mulighed for at sparre om hver enkelt læge under uddannelse har gjort en forskel.

- Vi kan se, at det påvirker lærings- og arbejdsmiljøet meget positivt for vores læger under uddannelse. Samtidig ser vi også en effekt i form af mange - også uopfordrede ansøgninger - fra læger under uddannelse til Diagnostisk Center. Prisen i dag bekræfter os i, at vi har grebet det rigtigt an, lyder det fra Ulrich Fredberg.