Prins kører race mod baron

Stort nostalgisk motorstævne på FDM Jyllandsringen

Prins Joachim kan vinde sit fjerde mesterskab indenfor historisk motorsport. Foto: Morten Alstrup

Når FDM Jyllandsringen i den første weekend i oktober slutter sin 2011-sæson, bliver det med et stort flashback til fortiden og de racerbiler, som prægede racerbanen ved Silkeborg i de første årtier af dens levetid. Den 1. og 2. oktober køres der nemlig Historisk Finaleløb, og med mere end 100 historiske standard-, sports- og formelvogne bliver der tale om det hidtil største arrangement med klassiske biler på banen.

En af favoritterne i klassen for biler bygget før 1965 er Prins Joachim, der i sin cremefarvede Lotus Cortina fører tabellen og har mulighed for at tage sin fjerde titel efter mesterskaberne i 2005, 2007 og 2009. 

Han nærmeste rival tegner til at blive Baron Otto Reedtz-Thott, Næstved, der i sin lille lave Lotus Elan stort set har været uovervindelig blandt de sportsvognskørere, der kæmper med. De tre øvrige kørere med guldchancer i 1965-klassen er Martin Berner, Rønnede, Lars Bondesson, Sverige, og Bent Thøgersen, Grenå.

I klassen fra 1966 til 1971 bliver der mulighed for et norstalgisk gensyn med blandt andre Fiat Abarth, Sunbeam Imp, NSU TT og den legendariske Mini Cooper.