Populær festival i Silkeborg: Gå amok i fire slags tarteletter

Silkeborg Tartelet Festival 2017 bliver lørdag aften holdt for første gang. Tilslutningen til arrangementet har været stor

Der er tarteletter ad libitum til Silkeborg Tartelet Festival i aften. Foto: Colourbox

- Der er lagt op til en aften, hvor tarteletten skal hyldes.

Sådan lyder det fra folkene bag Silkeborg Tartelet Festival 2017, der i aften løber af stablen i Kedelhuset. Interessen for festivalen med fokus på den delikate spise har været stor, men det er stadig muligt at få billet.

01:18

I Randers arbejdes der også på en tarteletfestival ved det nye kulturhus Fabrikken. 

Luk video

- I Kedelhuset er der plads til omkring 185 siddende gæster, og lige nu har vi vel omkring 30 pladser tilbage. Af at der er første gang, vi holder festivalen, synes jeg, det er godkendt med 155 solgte billetter nu, lyder det fra arrangøren Lars Kethmer fra Eventlaboratoriet til TV2 ØSTJYLLAND.

Foreningen står sammen med Silkeborg Kultur Formidling bag festivalen, hvor Brasserie & Restaurant Underhuset leverer det vigtigste – tarteletterne.

Alle elsker tarteletter

- Med i billetprisen er tarteletter ad libitum, så folk kan bare give den gas. Vi fik ideen i sommers, da vi blev enige om, at i stedet for en oktoberfest ville en tarteletfestival være mere folkelig og anderledes, siger Lars Kethmer.

I alt fire slags tarteletter vil blive langet over disken i Silkeborg i aften. Derudover kommer bandet 'De Lystige Sømænd' forbi og skaber god stemning med viser, som folk kan synge med på.

Fire slags tarteletter

Disse slags tarteletter bliver serveret til festivalen i Silkeborg:

- Tartelet med høns og asparges
- Tartelet med skinke, ærter og gulerødder
- Tartelet med fisk
- Tartelet med and og skovsvampe

- Vi dækker naturligvis op med rødternede duge og lys. Jeg tror, at der er opbakning til festivalen, fordi alle bare kan lide tarteletter. Vi elsker alle tarteletter, men hvor tit spiser vi dem egentlig? Ikke nok, mener de fleste sikkert, siger Lars Kethmer.

Dørene til festivalen åbner kl. 19.