Politisk motiveret fyring

Højreradikal får 25.000 kroner i erstatning

Ifølge Ligebehandlingsnævnet var det politiske holdninger, der bundede i, at Daniel Carlsen fra det højreradikale Danskernes Parti blev fyret sidste år.

Daniel Carlsen indbragte efter sin fyring selv sagen for nævnet, da han mente at det var politisk motiveret, da blev fyret den 10. januar 2012 efter få dages praktikophold hos PFP i Kjellerup:

- Nationale danskere, der tør tale Rom midt imod, skal ikke være bange for at miste deres arbejde på grund af politisk korrekte arbejdsgivere, siger han til TV/MIDT-VEST.

Den holdning giver nævnet ham nu ret i:

- Ligebehandlingsnævnet finder, at klager har påvist faktiske omstændigheder, der giver anledning til at formode, at han har været udsat for direkte forskelsbehandling på grund af sin politiske anskuelse", skriver Ligebehandlingsnævnet i sin afgørelse.

Daniel Carlsen udtrykker glæde over afgørelsen, som han betegner som vigtig for ytringsfriheden. Han får nu 25.000 kroner i erstatning for det, som kaldes, en uberettiget fyring.

Daniel Carlsen blev ansat hos PFP som en del af hans uddannelse som markedsføringsøkonom. Virksomheden afviser, at partilederen blev fyret på grund af hans politiske overbevisninger.

- Vi har ikke haft politiske motiver for det her. Vi har lagt et menneskesyn til grund for, at vi ikke synes, at han kunne være her på virksomheden længere. Så derfor synes jeg ikke, at det er en rigtig afgørelse, men vi tager den til efterretning og betaler enhver sit, siger salgsdirektør Peter Damkjær.