Politiker: Godt med politiskole i Jylland

Kristian Pihl Lorentzen (V) håber på, at skolen placeres ved Kjellerup eller et andet sted i regionen

Danmark får endnu en politiskole i løbet af de kommende år - og den skal ligge i Vestdanmark.

Det var et af punkterne i en ny politiaftale, som regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative i dag indgik.

Partierne blev enige om, at oprette en ny politiskole som skal supplere den nuværende uddannelse af betjente, som i dag foregår i Brøndby.

- Det glæder mig, at der skal placeres en skole i det vestlige Danmark. Jeg tror også, det vil være med til at øge rekrutteringsgrundlaget til politiet, siger Kristian Pihl Lorentzen (V), som er medlem af Folketingets Retsudvalg, til tv2oj.dk.

Kristian Pihl Lorentzen bor i Ans og er valgt ind i Vestjyllands Storkreds. Han har tidligere talt positiv om placeringen af en politiskole ved den tidligere institution Oustruplund nær Kjellerup.

Håber på placering i Midtjylland

Han deltog i midten af oktober i en rundvisning på institutionen sammen med sin folketingskollega Thomas Jensen (S), der var inviteret af Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V).

- Jeg har jo selv peget på Oustruplund, som er et rigtigt godt bud, men der også andre gode og seriøse bud. Jeg synes, det er oplagt, at skolen bliver placeret et sted i Region Midtjylland, siger han.

Om det bliver Kjellerup-placeringen eller for eksempel en placering i Herning eller længere syd på, er altså uvist. Det skal en analyse nu klarlægge, står der skrevet ind i aftaleteksten.

- Der vil nu blive lavet en analyse af projektet, hvor der bl.a. skal ses på skolens størrelse, hvilke faciliteter der skal være på skolen og om der kan findes eksisterende bygninger eller skal bygges nyt. Først når den analyse er færdig, vil det blive besluttet, hvor skolen skal placeres

Den nyindgåede politiaftale indebærer ekstra midler til politiet på i alt 1,9 millarder kroner i perioden 2016 til 2019. Pengene skal bruges på at sikre flere betjente, styrke indsatsen mod terror og grænsekontrollen samt fremtidssikre politiuddannelsen.

En del af pengene er blandt andet øremærket et nyt døgnbemandet operations- og situationscenter i Østjyllands Politikreds, som skal koordinere større indsatser ved for eksempel terrorangreb.

Ser positivt på politiskole-planer

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt