Politiet var massivt til stede: Over 100 biler samlet til ulovligt gaderæs

Det blev til i alt 46 sigtelser, da en større gruppe unge var samlet i Thorning, Silkeborg og Them.

Lørdag aften var Midt- og Vestjyllands Politi endnu engang travlt beskæftiget med en større gruppe unge mennesker, der var samlet for at køre gaderæs.

Det begyndte ved 21-tiden på Bommen i udkanten af Thorning, hvor der blev meldt om over 100 biler.

Politiet var massivt til stede og tog blandt andet tog to biler på fersk gerning i at køre om kap.

I løbet af aftenen og natten blev det til i alt til 46 sigtelser for en række overtrædelser af færdselsloven og ordensbekendtgørelsen.

Blandt sigtelserne var to hastighedssager, som førte til en ubetinget og en betinget frakendelse af kørekortet.

- Efter Thorning kørte flere af deltagerne til Silkeborg, hvor de forsøgte at lufte deres utilfredshed foran politigården. Resten af aftenen var de samlet i Silkeborg og Them, men da vi var massivt til stede, fik de ikke mulighed for at køre ræs. Vores indsats sluttede klokken kvart i to, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Nye regler mod vanvidsbilisme

Den 31. marts trådte nye regler om vanvidskørsel i kraft. Ændringen betyder blandt andet, at politiet har fået flere muligheder for at konfiskere biler, der deltager i væddeløb. Ingen af bilisterne fra Thorning, Them og Silkeborg har fået konfiskeret deres biler, men sagerne skal nu gennemgås af politiets jurister.

Der har gennem de seneste uger været flere tilfælde af ulovligt gaderæs i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Kort før de nye regler trådte i kraft forsøgte en større gruppe bilister blandt andet at spærre motorvejen mellem Silkeborg og Aarhus for at køre om kap.


Vagtchef Anders Olesen understreger, at politiet holder nøje øje den ulovlige kørsel og er klar til at gribe ind.

- Der bliver kørt meget stærkt, når de kører om kap, og det må betragtes som et under, at der ikke er nogen, der er kommet til skade. Vi oplever ofte, at der ikke er nogen - eller i hvert fald kun en mangelfuld - afmærkning mellem bilerne og tilskuerne, siger han.