Politiet opfordrer: Tip os om røvere

Røvere er på fri fod efter voldsomt pistol-røveri i Silkeborg

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne høre fra personer, der kan have oplysninger om det voldsomme røveri, der blev begået i Silkeborg lørdag formiddag.

Her truede fire til fem personer både personale og vidner med pistoler, da de røvede en guldsmed på Torvet i Silkeborg. Derudover sprøjtede de en væske, formentlig peberspray, i ansigtet på to personer.

- Vi har anholdt to personer fra Litauen, det er i hvert fald hvad det, de har oplyst indtil nu ud fra deres identitetspapirer. Det er ikke nogen, hvor vi kender til, at de har været i Danmark før. Vi går derfor ud fra, at det er to eller tre litauere, som vi mangler. Det er måske en bande, som er heroppe for at lave indbrud eller røverier. De kan opholde sig i eller omkring Silkeborg-området eller længere væk, siger vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Røveriet blev begået lørdag klokken 10.25, og politiet håber, at offentligheden kan hjælpe med at finde frem til de to til tre gerningsmænd, der endnu er på fri fod.

- Vi vil gerne opfordre borgene til, at hvis de ser nogen mistænkelige personer af østeuropæisk udseende i et sommerhus, en forladt jagthytte eller en tidligere ubeboet ejendom eller østeuropæiske biler, så er vi stærkt interesseret i at høre om det, da det kan være tilholdssted for gerningsmændene, siger Jens Claumarch.

Under røveriet slap røverne væk med smykker og penge fra guldsmeden.

Voldsomt røveri mod guldsmed: Politiet jagter bevæbnede røvere

Gerningsmændene - formentlig tre - beskrives af politiet således:

Den ene er 30-35 år og almindelig af bygning. Han var iført en grå eller blålig hættetrøje og bar under røveriet en klar plastikpose og en pistol.

Den anden beskrives som 20-30 år, mørkhåret og almindelig af bygning. Han havde en mørk trøje på og blå cowboybukser. Denne mand bar en brunlig skuldertaske i en skrårem over brystet. Vidner har forklaret, at også denne mand var bevæbnet.

Den tredje er 25-30 år, mørkhåret med høje tindinger og med en mørk og hvidstribet trøje på og mørke bukser.

Politiet leder også efter en hvid kassevogn, formentlig en Mercedes, med et registreringsnummer, der begynder med AK 61. XXX. Bilen er set i området tidligere lørdag og har muligvis noget med røveriet at gøre.

Også en rød VW Polo kan ifølge politiet måske sættes i forbindelse med røverne.

Har du oplysninger i sagen, kan Midt- og Vestjyllands politi kontaktes på telefonnummer 114.

I videoen øverst på siden kan du høre Jens Claumarch fortælle mere om røveriet.

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16