Politiet lukker sag om stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Lokalpolitiet i Silkeborg har ikke beviser nok til at gå videre med en sag om stenkast fra en motorvejsbro

Det var fra en motorvejsbro som denne, at kastet blev foretaget. Foto: Google Streetview

Lokalpolitiet i Silkeborg dropper en sag om stenkast fra en motorvejsbro på den nye Silkeborg-motorvej.

Det skriver Midtjyllands Avis torsdag.

Politiet modtog 22. august en anmeldelse fra en vagt fra Vejdirektoratet om, at der var blevet kastet sten ned fra en bro på motorvejen, der endnu ikke var åbnet.

Ifølge politikommissær Bent Riber Nielsen har fem piger og to drenge mellem 15 og 18 år erkendt, at de var på broen 22. august.

Læs også Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

En af pigerne har også erkendt at kaste noget ned fra broen. Men hun afviser at have kastet sten.

Selv om de unge var på broen, er der ifølge politikommissæren ikke bevismateriale nok til at løfte sagen i retten.

- I vores efterforskning er det ikke lykkedes politiet at finde beviser for, at de unge har kastet en sten ned og bragt andres liv i fare, siger Bent Riber Nielsen til Midtjyllands Avis.

Anklagemyndigheden frafalder derfor sigtelserne mod de syv unge for at have forvoldt fare for andre menneskers liv eller førlighed.

Ifølge Bent Riber Nielsen har de unge ikke givet nogen sammenhængende forklaring på, hvorfor de var på broen, og hvorfor noget blev kastet ned.

Læs også DF-byrådsmedlem udlover dusør i sag om stenkast

Vagten, der anmeldte stenkastet, kørte under en bro ved Østre Ringvej i Silkeborg i august, da en sten ramte fem meter foran hans bil. Han så derefter nogle unge mennesker løbe væk fra broen.

Han fandt tre forskellige sten på motorvejen, hvoraf en vejede omkring ti kilo, mens to vejede omkring et kilo. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Midt- og Vestjyllands politi oplyser, at de unge mennesker og deres forældre er informeret om, at sagen nu droppes.

I forbindelse med sagen udlovede det lokale byrådsmedlem fra DF, Teresa Jørgensen, en dusør på 20.000 kr. til den person, der kunne komme med oplysninger i sagen, der kunne føre til opklaring. Generelt har det været en sag, der har fyldt meget hos silkeborgenserne.

Kort efter kastet i august fik lokalpolitiet tre henvendelser fra borgere, der havde tip i sagen, men det er altså først nu, at der er kommet en endegyldig afslutning i hvert fald rent politimæssigt.