Politiet advarer mod falske sedler i Silkeborg-området

Butikker skal være særligt opmærksomme, lyder opfordringen

Foto: Colourbox

Falske 100- og 200-kronesedler er inden for de seneste par dage dukket op i to dagligvarebutikker nær Silkeborg.

Det får nu lokalpolitiet i Silkeborg til at opfordre alle butikker til at være ekstra opmærksomme, når kunderne vælger at betale for deres køb med sedler:

- Hvis man er det mindste i tvivl om, hvorvidt pengesedlerne er ægte, så er det en god idé, hvis man kigger ekstra godt på dem. Også selvom det kan virke mærkeligt for kunderne, siger vicepolitiinspektør Kristian Larsen til tv2oj.dk.

Fængslet for falske eurosedler

Den første anmeldelse om falske pengesedler kom i weekenden, hvor Dagli' Brugsen i Bryrup opdagede, at der var blevet betalt med to 200 krone-sedler og en 100 krone-seddel, som ikke var ægte.

I dag, onsdag, har lokalpolitiet så fået endnu en anmeldelse. Denne gang fra Kiwi på Lupinvej i Silkeborg, hvor en kunde tirsdag formiddag betalte med en falsk 100 krone-seddel.

Om det er en eller flere personer, der har betalt med sedlerne, og om der er tale om de samme personer, ved politiet endnu ikke. Håbet er, at videoovervågning fra de to butikker kan være med til at identificere svindlerne.

- Det er en temmelig alvorlig sag, som vejer tungt straffemæssigt, så vi ser på det med stor alvor, siger vicepolitiinspektør Kristian Larsen.