Politi efterlyser kvinde: 80-årig blev skubbet og bestjålet

- Kvinden på billedet har brugt det dankort, der blev stjålet, lyder det fra politiet

Politiet efterlyser denne kvinde, der har hævet på et stjålet dankort.

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser en kvinde i forbindelse med et tricktyveri i Silkeborg.

Tricktyveriet fandt sted den 4. september, hvor en 80-årig kvinde handlede i Apoteket i Vestergade. Politiet antager, at en person i den forbindelse har afluret den 80-åriges pin-kode.

Læs også Nyt springcenter plaget af tyverier: Stor indgangsport er væk

Det her er et eksempel på, at man skal huske at beskytte sin pinkode.

Mette Helm, Midt- og Vestjyllands Politi.

Den ældre kvinde blev kort efter sit besøg på apoteket omringet af to unge udenlandske kvinder ved et nærliggende busstoppested på Vestergade.

Kvinderne skubbede til hende, og senere opdagede den 80-årige, at hendes dankort var stjålet, og at der var hævet penge flere gange på kortet.

- Hun kom ikke til skade, men det var selvfølgelig stærkt ubehageligt for hende, siger kommunikationsrådgiver Mette Helm fra Midt- og Vestjyllands Politi og fortsætter:

- Hvis vidner har observeret lidt tumult omkring det busstoppested, hvor kvinden fortæller, hun er blevet skubbet til, vil vi meget gerne høre fra dem.

Kvinde har hævet fra flere kort 

Politiet offentliggør torsdag et billede af en kvinde, der efterfølgende har brugt dankortet.    

- Kvinden på billedet har brugt det dankort, der blev stjålet, så vi har en stærk formodning om, at hun har været indblandet i tricktyveriet, siger Mette Helm.

Læs også Gik efter den store gevinst: Anholdt for tricktyveri

Samme kvinde har også hævet på et kort, der blev stjålet i Føtex i Bredgade i Herning under tilsvarende omstændigheder, oplyser politiet.

- Det her er et eksempel på, at man skal huske at beskytte sin pinkode. Man er kun interesssant for de her tricktyve, hvis det lykkes dem at aflure pinkoden, lyder det fra Mette Helm.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der genkender kvinden. Informationer i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

  Foto: Midt- og Vestjyllands Politi