Peter Sørensen: Silkeborg IF er min klub

Den nye Silkeborg-træner glæder sig til at tage over i sin tidligere klub

Der var i dag skiftedag i 1. divisionsklubben Silkeborg IF.

Onsdag formiddag blev det officielt, at cheftræner Kim Poulsen var fortid i klubben. Hans afløser var en yderst velkendt herre.

Det er nemlig 42-årige Peter Sørensen, som nu overtager jobbet. Han er i den brede offentlighed nok mest kendt for at være tidligere træner i AGF og for også selv at have været aktiv fodboldspiller.

Kontrakten med Silkeborg IF åbner samtidig op for et nyt silkeborgensisk kapitel for den garvede træner. I starten af 1990'erne spillede Peter Sørensen nemlig i Silkeborg.

Det er derfor er glædeligt gensyn, han nu har i vente:

- Jeg er måske særligt ramt - måske lidt romantisk - omkring at komme tilbage til det, jeg altid har synes, var min klub. Også når jeg ikke har været her. Jeg er glad for, at vi er sammen igen, siger Peter Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mere energi og glæde

Peter Sørensen fortæller, at han ser frem til at komme i gang med arbejdet med at få Silkeborg IF på rette køl.

Holdet rykkede sidste år ned i fodboldens 1. division og ligger nu på en ottendeplads - langt fra drømme om Superligaen.

Den tidligere AGF-træner har dog en god fornemmelse af, hvad han går ind til. Inden han takkede ja til jobbet, havde han overværet en hel del Silkeborg IF-kampe og har gjort sig nogle tanker om, hvordan der bliver skabt struktur i klubben.

Peter Sørensen ved godt, at det kan være en udfordring at få skabt en stærk trup, men tror samtidig på, at det er en realistisk opgave, der er mulig at løse inden for relativ kort tid:

- Så håber jeg, at vi kan mobilisere noget ekstra energi. At vi i sammenhæng med, at vi træner hårdt og godt, får resultater. Det er typisk en god medicin til at få et godt humør, forklarer han.

Selv er han overbevist om, at han vil kunne drage fordel af sit forudgående kendskab til klubben:

- Der er ikke nogen tilvænningstid for mig. Det hele ser ens ud, bortset fra, at vi er rykket ned, og der er lidt mere ballade, end da jeg var her sidst.

Du kan se hele interviewet med den nye Silkeborg-træner i videoen øverst i artiklen, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan han vil forsøge at vende situationen i klubben.

Peter Sørensen klar til at tage over i SIF

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang