Peter Sørensen klar til at tage over i SIF

Peter Sørensen er nu cheftræner i Silkeborg IF

Tidligere AGF-træner Peter Sørensen overtager jobbet som cheftræner i Silkeborg IF, efter klubben onsdag har afbrudt samarbejdet med Kim Poulsen.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg skal være ny cheftræner i Silkeborg IF. Klubben er i Danmark blandt de 10-15 mest interessante klubber for en træner på mit niveau. Samtidig har SIF en særlig plads i mit hjerte, fordi vi har den fortid, vi har sammen. Jeg har altid ønsket mig at vende tilbage på et tidspunkt, og det viste sig så at være det rigtige tidspunkt nu, siger Peter Sørensen til klubbens hjemmeside.

Han er opvokset i forstaden Sejs-Svejbæk, og han spillede en stor del af sin karriere i SIF. Han ser nu frem til at stå i spidsen for førsteholdet.

Kim Poulsen færdig i Silkeborg

- Jeg har stor tillid til de dygtige mennesker, der arbejder i SIF's talentsektor og fagpersonerne i staben omkring førsteholdet. Arbejdet med at integrere talent på førsteholdet har jeg gode erfaringer med fra AGF, og ofte bliver man positivt overrasket, hvis man giver talentet en chance på øverste hylde, siger han.

- Det betyder ikke, at der skal være særlige vilkår for talenterne. Men hvis en ung spiller er dygtig nok, kommer han også til at spille og konkurrere om pladserne i lige konkurrence med de øvrige, fortsætter han.

Skal tilbage i Superligaen

Kontrakten med den nye træner løber frem til 2018, og med den lange kontrakt vil klubben sikre ledelsesmæssig ro om projektet Vision2018, hvor man vil skabe et superligahold bygget på egne talenter.

- Med ansættelsen af Peter Sørensen er det lykkedes at tilknytte en stærk og tydelig personlighed med en klar spillestil og ledelsesstil, som kan implementeres og kaste produkt af sig på den korte bane, for målet er at sikre én af de tre oprykningspladser i denne sæson, siger sportschef Jesper Stüker til klubbens hjemmeside, siger Jesper Stüker.

- Det har også været vigtigt for os at sikre os en person, som kan løfte klubben på den lange bane og falde ind i klubbens kultur og værdier. Vi mener i Peter Sørensen at have ansat en toptræner efter danske forhold, og vi mener han har den profil, som tjener Silkeborg IF bedst på både kort og lang sigt, forsætter han sportschefen.

Silkeborg IF er i øjeblikket nummer otte i 1. division med 13 point efter de ti første kampe. Holdet har fem point op til en oprykningsplads.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken