Patienter ikke informeret

Læger: Undskyld, vi glemte at fortælle om farlige hofter

Mange patienter aner ikke, at de har fået en hofte, der har vist sig at være farlig - det har lægerne nemlig ikke fortalt dem.

Nu beklager det hospital, der har indopereret flest hofter, at patienterne først får besked nu - halvandet år efter at hoften blev trukket tilbage fra markedet.

Over 600 danskere har fået protesen. Regionshospitalet i Silkeborg har lavet 151 af operationerne. Men selvom det er over halvandet år siden, lægerne blev advaret af Lægemiddelstyrelsen, har langt fra alle fået besked om, at de har den.

- Vi har ikke taget den her sag alvorligt nok, og jeg fortryder nu, at vi ikke har kontaktet alle patienter, siger ledende overlæge Søren Mikkelsen til DR Nyheder.

I august 2010 trækker den amerikanske producent DePuy hoften tilbage, fordi den kan ødelægge væv og knogler. Men på trods af det, går Regionshospitalet i Silkeborg ikke ud og fortæller det til alle patienterne.

Ville gøre folk nervøse
I Kontant i aftes begrundede Søren Mikkelsen den beslutning således:

- Hvis vi gik ud og råbte det om jeg så må sige på alle gadehjørner, ville vi bare gøre folk nervøse.

Men i dag lyder der andre toner, og den ledende overlæge siger nu til DR Nyheder:

- Jeg ville meget gerne have været hurtigere ude ved vores patienter, og det kan jeg kun beklage, at jeg ikke har været.

Regionshospitalet i Silkeborg er allerede blevet kontaktet af 50 patienter, der frygter skader og sidder igen i dag klar til at modtage opkald fra patienter.

Regionshospitalet tilbyder at fjerne hoften fra alle de patienter, der ønsker det.