Mor til tidligere kræftsygt barn: - Det er altafgørende

For Anne Grøndahl Poulsen, der selv har haft et kræftsygt barn, er den nye udmelding fra Sundhedsstyrelsen, hvor de tager afstand fra en centralisering af børnekræftområdet, en rigtig god nyhed.

- Jeg er meget, meget glad og tilfreds. Nu kan vi forhåbentlig se frem til, at der er ro på for familierne og de ansatte ude på afdelingerne, lyder det fra Anne Grøndahl Poulsen fra Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Reaktionen kommer ovenpå, at det onsdag ligner, at Sundhedsstyrelsen er vendt på en tallerken i forhold til at ville centralisere kræftbehandlingen af børn til København.

Anne Grøndahl Poulsen har selv haft et kræftsygt barn, og derfor var hun i december måned med til at lave et borgerforslag mod centraliseringen. 

Hun ved nemlig om nogen, hvor hårdt det kan være at skulle transportere sig lang, når man er syg, da de på grund af pladsmangel på Aarhus Universitetshospital i Skejby primært blev behandlet i Odense. 

- Det er altafgørende for at komme så helskindet som muligt gennem et forløb, at man har en så kort transporttid som muligt. Man er ofte på landevejen for at komme til behandling, til kontroller eller til blodprøvetagning. Der er planlagte og akutte ture, og nogle gange er man af sted flere gange om ugen. Så det er altafgørende for familielivet, og at det bare kan hænge en lille smule sammen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Anne Grøndahl Poulsen sammen med sin 12-årige søn Magnus Grøndahl Poulsen, der i dag er kræftfri.
Anne Grøndahl Poulsen sammen med sin 12-årige søn Magnus Grøndahl Poulsen, der i dag er kræftfri.

50.000 har skrevet under på borgerforslaget

For at politikerne skulle behandle borgerforslaget i Folketinget krævede det 50.000 underskrifter. 

For halvanden uge siden manglede det 10.000 underskrifter, men i dag rundede det den magiske grænse. Samme dag, som Sundhedsstyrelsens nye udmelding kom. 

- Jeg er stolt over, at vores borgerforslag har samlet så stor en opbakning fra danskerne. Der er flere end 50.000, der nu har skrevet under på forslaget. Det er fuldstændig fantastisk, siger Anne Grøndahl Poulsen. 

Hun synes dog, det er lidt af et sammenfald. 

- Det er påfaldende, at udmeldingen kommer samme dag, som vi har nået 50.000 underskrifter, siger hun. 

VIDEO: Anne Grøndahl Poulsen står bag et borgerforslag mod centraliseringen af børnekræftområdet, som onsdag har rundet 50.000 underskrifter (Indslaget er fra d. 8. februar 2021)
Niels Kjeldsen øverst (1)

Mejetærsker rev 12-årige Niels' ben over – siden har han levet af maskiner

Skærmbillede 2021-06-22 kl. 11.15.20

Demente handicappede ramt af delta-variant: Nu stopper alle besøg

gerningamamnd

Kan du hjælpe politiet? Efterlyser mand for påsat brand

20210622-014455-L-1920x1079we

EM-eventyr udløser fodboldfest i gaderne

210621 Guldregn i Højbjerg VTR 19.302 Still

play Vild medaljehøst: Klub vinder 50 medaljer til DM

hanne-knude-palshof_11

play Dyrlæger fravalgt: - Arrogant ikke at anerkende vores faglighed

Dagens mest læste