- P-kælder er tyveri

Byrådet vedtog mandag at lave underjordisk p-kælder

01:23

1 af 2

Ikke alle er lige begejstrede for, at Silkeborg skal have en underjordisk parkeringskælder.

Det blev ellers besluttet sent mandag aften, at der skal bygges en parkeringskælder med plads til 223 biler under Torvet midt i byen.

20 politikere stemte for parkeringskælderen, mens 10 stemte imod. Deriblandt Casper Mouritsen fra Venstre:

Se også: Borgmester glad for afgørelse

- Nu står vi så med en løsning, som efter min mening laver et tyveri fra borgerne. Vi sender 33,4 millioner af sted til en privat investor for en parkeringskælder, bygget, ejet og drevet af en privat investor for skatteborgernes penge - og det, synes jeg, er problematisk, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den samlede pris for den nye underjordiske P-kælder er omkring 95 millioner kroner, hvor Silkeborg Kommune betaler de 33,4 millioner, mens det resterende beløb betales entreprenørfirmaet A. Enggaard, der kommer til at eje pladsen rent juridisk.

Se også: Flertal stemte for p-kælder

Da byrådet mandag aften vedtog planen, sagde borgmester Steen Vindum (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han var glad for beslutningen:

- Jeg er sikker på, at det bliver til god gavn for væksten, de handlende og livet i byen, sagde han.

Men selvom Casper Mouritsen og borgmesteren er partifæller, så står Casper Mouritsen ved sin holdning:

- Jeg har det sådan, at for mig er oprigtighed og at fortælle sandheden vigtigt, og derfor har jeg haft det godt med at stemme i mod denne her beslutning, forklarer han.

Arbejdet med at lave den underjordiske p-kælder er sat til at gå i gang i sensommeren 2015 og stå færdigt små to år senere.

Hør Casper Mouritsen uddybe sin kritik af byrådets beslutning i videoen øverst på siden.