Oustruplund kan blive asylcenter

250 asylansøgere skal bo på gammel døgninstitution

03:28

1 af 2

Silkeborg Kommune vil leje Oustruplund ved Kjellerup ud til Udlændingestyrelsen, som vil bruge det som et asylcenter.

Inden længe lukker Region Midtjylland døgninstitutionen Oustruplund, og hvis alt går vel, er det planen, at bygningerne i stedet skal huse flygtninge.

Silkeborg Kommune ejer bygningerne, og byrådets økonomi- og erhvervsudvalg har netop sagt god for at indgå en lejeaftale med Udlændingestyrelsen.

- Regionen vil ikke længere bruge bygningerne, men det vil Udlændingestyrelsen måske, og vi er indstillet på at tage vores del af ansvaret for at huse de mange mennesker, som for tiden kommer til Danmark, på flugt fra krig og terror, siger Steen Vindum (V), der er borgmester i Silkeborg Kommune.

250 asylansøgere

Tirsdag er repræsentanter fra Udlændingestyrelsen på besøg ved Oustruplund for at kigge nærmere på bygningerne. Vender de tommelfingeren opad og underskriver aftalen, så vil Udlændingestyrelsen indkvartere 250 asylansøgere i Oustruplund samt pavilloner på grunden.

Hvis alt går efter planen, vil lejeaftalen gælde fra 1. februar, men der vil gå længere tid, inden asylcentret kan åbne på grund af byggesager.

- I så fald vil vi vil sammen med Udlændingestyrelsen holde informationsmøde i god tid, inden centret åbner, men vi ved ikke med sikkerhed, om der stadig er brug for et nyt asylcenter, siger Leif Sønderup, der er direktør i Silkeborg Kommune og står for forhandlingerne med Udlændingestyrelsen.

Silkeborg Kommune modtog i 2014 140 flygtninge og forventer flere i år. Det er flygtninge, som allerede har fået asyl. De skal integreres og bo i kommunen i mindst tre år.

- Men ender det med, at Udlændingestyrelsen ikke vil leje bygningerne, har vi selv brug for dem til at indkvartere de flygtninge, Silkeborg Kommune skal finde boliger til, siger Leif Sønderup.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Leif Sønderup.