Østjyske piger vandt guld: Bruger fem timer om dagen på hesten

Kia Keller og Anne Kathrine Johansen vandt guld i hold-ridebanespringning, og Anne Kathrine tog også en sølvmedalje i individuel ridebanespringning

02:03

To seje piger fra Silkeborg Sportsrideklub havde i dag grund til at smile ekstra meget.

Kia Keller og Anne Kathrine Johansen havde nemlig i weekenden været til Nordiske Mesterskaber i ridning, hvor resultatet blev østjysk metal om halsen.

Læs også 62-årig bidt af ridning: 700 kg flytter sig på det mindste vink

De to piger vandt guld som hold i ridebanespringning, og Anne Katrine Johansen tog også en individuel sølvmedalje med hjem fra turneringen.

At få en medalje om halsen er jo det fedeste en rytter kan drømme om

Anne Kathrine Johansen, nordisk mester

- At få en medalje om halsen er jo det fedeste en rytter kan drømme om. Det er stort, siger Anne Kathrine Johansen.

At få guld til et Nordisk Mesterskab er ikke bare lige sådan noget, man gør. Det kræver hård træning med hesten mange timer om dagen, og det er lige præcis, hvad de to piger gør. 

 

- Jeg bruger meget tid. Fra når jeg kommer hjem fra skole og til sent om aftenen, siger Kia Keller.

- Puha, jeg bruger rigtig mange timer. Jeg bruger nok tæt på fem timer om dagen. Jeg er nærmest sammen med hesten hele tiden. Når jeg ikke er i skole, så er det ude ved hestene, alting foregår, siger Anne Kathrine Johansen

 Drømmer om OL

Pigerne var glade for deres medaljer fra Nordisk Mesterskab, men der drømmes alligevel om flere prestigefyldte medaljer.

Læs også Maja Alm vinder tredje VM-guld i træk i orienteringsløb

- Min drøm er helt klart OL. Man har lov til at drømme lidt, så det er helt klart OL. En medalje der ville ikke være helt skidt, siger Anne Kathrine Johansen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.