Organisation beskylder Jehovas Vidner for at stramme regler

Kritisk organisation har offentliggjort materiale, der ligger op til en stramning overfor inaktive medlemmer i Jehovas Vidner

02:20

Jehovas Vidner holder i øjeblikket stævne i Silkeborg. Et stævne der handler om loyalitet. Men måske ligger der mere bag temaet, i hvert fald har organisationen Avoid Jehovas Witnessees offentliggjort materiale, som de mener weekendens taler på stævnet er bygget over, og det materiale ligger op til en stramning overfor de inaktive medlemmer.

Læs også Jehovas Vidner sælger stævneplads for 17 mio. kr.

Det er noget der bekymrer tidligere medlemmer af Jehovas Vidner.

- Jeg tænker, at det er noget, der kan få en konsekvens for en masse mennesker, siger Susanne Benderfeldt, der er blevet udstødt fra Jehovas Vidner.

Ifølge Susanne Benderfeldt har det tidligere været muligt at sive langsomt ud af en menighed uden direkte at blive udstødt og dermed miste kontakten til sin familie.

01:51

Borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) mener, at Jehovas Vidners stævne i Silkeborg betyder meget for byen

Luk video

- Nu ser det jo ud til med det nye, der er ved at ske, at du ikke kan befinde dig i den gråzone. Hvis du bliver inaktiv, så vil de formentlig forholde sig til, om det er fordi, at du ikke tror på det længere, og så kan det ende med, at man bliver udelukket af trossamfundet, siger Susanne Benderfeldt.

Læs også Dropper østjysk landsstævne

Men ifølge Jehovas Vidner selv skal man ikke tro på kritikerne, der kommer ingen stramninger.

- Det gør der ikke, guds lov er den samme, der er ingen stramninger, vi gør alt, hvad vi kan for at udvise kærlighed, omsorg, hjælpsomhed og tilgivelse overfor de af vores venner i menigheden, der falder for en fristelse, begår en dumhed eller hvad det kan være, siger presseansvarlig ved Jehovas vidners stævne i Silkeborg Oluf Jøker.