Omdiskuteret vej indviet af 850 motionister

Der har været talt om den i 20 år. Den har været udskældt og frygtet af nogle og ventet på med længsel af andre. I dag blev Nordskovvej i Silkeborg indviet.

Efter årevis med diskussioner frem og tilbage kunne 850 motionister som de første betræde den jomfruelige kørebane på den endeligt åbnede Nordskovvej i Silkeborg.

Den nye vej skærer sig igennem bøgeskov og douglasgraner i Nordskoven øst for Silkeborg - et yndet område for mountainbikere og vandrere. Der bliver på den måde skabt en vejforbindelse fra motorvejsafkørsel 15 Silkeborg Ø og trafikknudepunktet Trianglen tæt på Silkeborg Station.

Nordskovvej skal gøre det nemmere at komme til og fra det centrale Silkeborg og samtidig aflaste havneområdet for trafik.

Nordskovvej forbinder motorvejsafkørslen mod øst og Silkeborg Station.
Nordskovvej forbinder motorvejsafkørslen mod øst og Silkeborg Station. Foto: Google Maps

Vejen har gennem tiden fået naturelskere op i det røde felt, men i dag er den en realitet, og den blev modtaget overvejende positivt af de lokale, der var mødt op til åbningen.

- Det bliver dejligt, når den bliver åbnet. Det bliver nemmere for os ude i Sorring at komme ind på den anden side af byen, siger Helene Jensen, der lørdag cyklede på den nye vej.

- Det virker til at være godt integreret i landskabet. Jeg så helst ikke, at den kom, men nu er den her, og som det ser ude lige nu, ser det fornuftigt ud, siger Peter Steen Larsen fra Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Fra politisk side var der stor tilfredshed at spore ved åbningen.

- Det her er en stor dag og en, vi har set frem til i mange år. Vejen her har været talt om og arbejdet på i mange, mange år, siger borgmester Steen Vindum (V).

Også transportminister Benny Engelbrecht (S) var mødt op i løbetøjet til åbningen.

Han kunne ikke sige mere om det næste store trafikprojekt i Silkeborg, som omhandler at få fjernet jernbanebommene på Frederiksberggade, lige hvor Nordskovvej kommer ind i byen. Målet er at få jernbanen til at køre under vejbanen.

- Lige nu er vi i gang med at lave forarbejdet og undersøgelse af, præcis hvordan det skal gøres. Det hænger også sammen med banen, som skal køre til Aarhus, siger ministeren til TV2 ØSTJYLLAND.