Økonomien på plads: Resten af Trækstien bliver renoveret

Staten og Silkeborg Kommune er gået sammen om at finansiere de sidste kilometer af Trækstien, der mangler at blive renoveret i Silkeborg Kommune

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har sammen med Silkeborg Kommune postet penge i kassen, så den sidste del af Trækstien kan blive renoveret.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har sammen med Silkeborg Kommune postet penge i kassen, så den sidste del af Trækstien kan blive renoveret.

1 af 2

Økonomien er på plads, så nu kan silkeborgensere og andre naturinteresserede se frem til en renoveret Træksti langs Gudenåen.

Det betyder blandt andet, at stien fremover kan bruges størstedelen af året.

Læs også Pramdragerstien støttet med millioner og udvides

Silkeborg Kommune og Miljø- og Fødevareministeriet er blevet enige om at dele en udgift på knap ti millioner kroner, så de sidste 10 kilometer af strækningen i Silkeborg Kommune kan blive renoveret.

Her løber trækstien, som følger Gudenåen fra Randers til Silkeborg. 

- Trækstien er ikke bare en god naturoplevelse, det er også en mulighed for at se, hvordan man fragtede varer i gamle dage i Danmark. Den fortæller noget om Danmarksbehistorien og om, hvorfor vi er blevet, som vi er. Det er god naturoplevelse for både turister og lokale, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

00:29

VIDEO:  Sammen med Silkeborg Kommune er Miljø- og Fødevareministeriet blevet enige om at dele udgifterne, så resten af den del af Trækstien, der ligger i Silkeborg Kommune, kan blive renoveret. Se interviewet med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) her.

Luk video

Opholdsarealer langs stien

En del af renoveringen går ud på at hæve Trækstien, så gående og cyklister kan bruge den i cirka 10 måneder om året. Der vil også blive lavet små arealer, som man kan opholde sig på langs stien.

 

På meget våde strækninger vil stien blive hævet op på en træsti, fordi den i dag er oversvømmet i lange perioder.

Samtidig bliver der i Favrskov, Randers og Viborg Kommune arbejdet på at forbedre resten af Trækstien hele vejen ud til Randers Fjord.

02:25

VIDEO: I 2016 renoverede et tømrerfirma fra Silkeborg Pramdragerstien lige nord for Resenbro. Indslaget er fra 3. juni 2016.

Luk video

Trækstien

Trækstien hedder oprindeligt Pramdragerstien. Den løber i alt 73 kilometer langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers Fjord.

I Silkeborg Kommune ligger 22 kilometer af Trækstien, som næsten alle er ejet af Miljø- og Fødevareministeriet.

Fra 2015 til 2017 blev en strækning på 11 kilometer fra Andetorvet i Silkeborg til Svostrup Bro renoveret.

Med de nye økonomiske midler, kan den resterende strækning også blive renoveret. Naturstyrelsen bliver bygherre for renoveringen.

Det samlede overslag over renoveringen af de sidste strækninger er på 9,8 millioner kroner. Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune har hver bevilliget 4,9 millioner kroner.

Arbejdet forventes gennemført i løbet af 2018 og 2019.

I Favrskov, Randers og Viborg Kommune arbejdes der sideløbende på at forbedre deres strækninger af Trækstien - i alt 51 kilometer.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet