Offer: Blev tvunget til nøgen-leg på præstens kontor

22-årige Daniel er tidl. medlem af Byens Kirke i Silkeborg, og har på anden krop oplevet nogle af de krænkelser, som har fundet sted

02:03

Frikirken Byens Kirke i Silkeborg er ramt af en skandale, hvor kirkens tidl. præst er anklaget for at have misbrugt flere børn og unge. Nu står et af ofrene frem og fortæller, hvordan hverdagen var. 22-årige Daniel blev stærk i troen, men meldte sig senere ud af frikirken på grund af flere grænseoverskridende episoder.

- Han (præsten, red.) ville teste vores viljestyrke på et aflåst kontor. Her skulle vi danne en kæde ud af vores tøj, og den leg blev gentaget flere gange. I første omgang beholdt vi vores underbukser på, fortæller Daniel i dag.

Læs også Frikirke-præst fra Silkeborg-egnen meldt for sexovergreb

Men den anklagede præst var insisterende på, at de unge skulle være splitternøgne. Hændelser blev en øjenåbner for Daniel.

- Det var for grænseoverskridende for mig. Hvorfor skulle man lege sådan noget i Guds Hus, siger han.

Skulle slikke dreng mellem tæerne

En anden episode illustrerer, hvordan præsten demonstrerede sin magt over for de yngre medlemmer af frikirken.

- På et tidspunkt får han den idé, at en dreng skal slikke en pige under armene, og pigen skal så slikke ham mellem tæerne. Det blev gjort uden folks gode vilje, forklarer Daniel.

Læs også Red Barnet slår alarm: Ikke nok kontrol med foreningerne

Den nu 22-årige mand valgte derfor at træde ud af Byens Kirke, hvilket betød, at han blev udstødt af sine tidligere venner. I dag håber han på, at flere gør ligesom ham og træder frem for at fortælle om deres oplevelser fra den nu lukkede frikirke.

Daniels efternavn er af hensyn til ham udeladt, men det er redaktionen bekendt.

Øverst i artiklen kan se et indslag med Daniel.