Nyt stadion unødvendigt

Tvinges til at bygge nyt stadion af DBU

Silkeborg IF er i samarbejde med kommunen gået i gang med at bygge stadion. Det sker, fordi Dansk Boldspil-Union (DBU) kræver en stadionkapacitet på mindst 10.000 for at udstede en superligalicens. Og det er på trods af, at klubben sjældent har mere end 3.000-4.000 gæster. Det skriver Politiken onsdag.

Silkeborg IF er derfor nødt til at bygge et stadion med 10.000 tilskuerpladser til 120 millioner kroner, hvoraf kommunen har bevilget halvdelen, selvom klubben kun har 3.051 tilskuere i gennemsnit.

Det samme er tilfældet for SønderjyskE og Lyngby BK. Deres stadioner bliver renoveret, så de har plads til 10.000 gæster, selv om begge klubber har et tilskuergennemsnit på under 3.000.

Jens Alm, ekspert i sportsanlæg fra Idrættens Analyseinstitut, mener, at DBUs licensregler er for strenge.

- Selv om det er en politisk prioritering, kan byrådet let føle sig presset til at bygge for stort, når DBU har magten til at tvangsnedrykke en klub, der ikke lever op til kravene, siger han og tilføjer, at det nu en gang må være klubben eller kommunen, der bedst kender størrelsen på sit publikum, hvorfor DBU bør tillade mindre stadioner.

DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, afviser kritikken.

- Vi vil gerne være med til at sætte nogle ambitiøse standarder for, hvad et stadion på øverste niveau i dansk fodbold bør have af minimumskapacitet. Det er det her bud. Men vi sidder jo ikke og laver de her licensregler om år efter år for at tilpasse dem efter, at bestemte klubber er i Superligaen, siger han til Politiken.