Nyt muligt ulveangreb

Yderligere to får slået ihjel hos samme avler

01:31

Foto: Facebook.com / Hans Poulsen

1 af 2

Et stort rovdyr har atter været på besøg hos fåreavler Sven Joensen fra Harrild Hede mellem Silkeborg og Herning. Mandag fandt han flere af sine får skambidt, og natten til onsdag er yderligere to blevet dræbt.

Sven Joensen er overbevist om, at det er en ulv, der har været på spil.

- Den har bidt én ihjel, og så har den ædt et andet. Hele den ene side af fåret er simpelthen væk, siger han til tv2.dk.

Fåreavleren opdagede de døde dyr, da han inspicerede sin flok ved middagstid.

- Et sted var hegnet trykket og fuld af uld og blod. Så fik jeg rigtig bange anelser, fortæller Sven Joensen.

Han fandt først et får, der var blevet bidt, men som stadig var i live. Lidt derfra lå et dødt får, der var blevet revet op i siden, så indvoldene var blottet.

- Så fandt jeg det sidste. Og nu kan der ikke være tvivl om, at det er en ulv, for store dele af fåret var ædt, siger Sven Joensen til tv2.dk.

Forleden fotograferede et automatisk vildtkamera en ulv få kilometer fra fåreavlerens gård, men eksperter har sået tvivl om, hvorvidt det var en ulv, der stod bag det første angreb, fordi ingen af fårene var blevet ædt.

Naturstyrelsen er i færd med at undersøge et af de døde får for at klargøre, om der var tale om et ulveangreb, og Sven Joensen håber, at man også vil se nærmere på ofrene for det seneste angreb.

- Det her må være et bedre bevis end de bidte får, jeg fandt forleden, så jeg håber selvfølgelig, at han (den lokale vildtkonsulent, red.) vil hente det. Ellers ryger resterne af fåret i min egen fryser, indtil veterinærmyndighederne kan komme og hente det, siger han.