Nyt knudepunkt for cyklende feriegæster

Det naturskønne område ved Bryrup og Vrads er blevet nyt knudepunkt for den lette ferietrafik. Cykler, heste og vandrere krydser hinanden på stedet.

Fra middelalderen og op til begyndelsen af 1800-tallet var landsbyen Vrads et vigtigt knudepunkt for trafikken med heste eller stude mellem Syd/Nord- & Øst/Vestjylland.

Nu er området ved Bryrup & Vrads igen blevet et vigtigt og meget benyttet trafikknudepunkt. Denne gang for dem, som ager med jernheste og rideheste.

Nogle af Jyllands allerstørste de overordnede cykel- og vandrestier krydser hinanden i området ved Bryrup og Vrads. Det er grunden til at man lige nu kan løbe på et mylder af vandrere, cyklister og folk på hesteryg, skriver Erik Nørgaard fra Bryrup Turistbureau.

- Trafikken har nærmest udviklet sig eksplosivt de senere år, fortæller han. Nogle af naturstierne er anlagt på nedlagte jernbanestrækninger. De mødes i det landlige trafikknudepunkt med et udstrakt og vidt forgrenet net af lokale cykel- og vandreruter.

- Det er efterhånden rigtig mange, der kommer her forbi og de er i alle aldre og selv en ret høj alder er tilsyneladende ikke nogen hindring. Ofte har folk endda kæledyrene med, fortæller Erik Nørgaard.