Nyrenoveret søbad står klar: - Det er helt fantastisk

Søbadene ved Silkeborgsøerne er blevet renoveret og står nu klar til sommerens badeglade gæster.

00:51

VIDEO: Svigerinderne, Jette Kryger fra Svendborg og Anette Nygaard Pedersen fra Virklund, fik sig onsdag en kølig dukkert i Almind Sø fra Østre Søbads nye badebro. Videoen er fra d. 22. juli 2020.

Denne sommer står to nye søbade klar til badeglade Silkeborggensere. 

Både Østre og Vestre Søbad ved Almind Sø i Silkeborg har gennemgået en større renovering og åbner nu for besøgende.

Læs også Genoplivede militærbetjent: Får hyldest af Forsvaret

Indtil videre er Østre Søbad åbnet, mens Vestre Søbad stadig mangler lidt for at stå helt klar.

Vi har i mange år snakket om her i Silkeborg, at det kunne være lækkert at få sådan et dejligt sted, fordi det trængte til at blive ordnet.

Anette Nygaard Pedersen, badegæst

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Vi har i mange år snakket om her i Silkeborg, at det kunne være lækkert at få sådan et dejligt sted, fordi det trængte til at blive ordnet. At de så vælger at rive det hele ned og lave noget nyt, bliver man bare så glad for, fortæller badegæsten ved Østre Søbad, Anette Nygaard Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mange faciliteter

Østre og Vestre Søbad får et genkendeligt udtryk, da begge søbade får arkitektoniske, runde badebroer. Østre Søbad får to runde badebroer ved siden af hinanden, hvor de på Vestre Søbad vil ligge i forlængelse af hinanden ud i vandet.

Herudover kommer der frostsikrede toiletter, sauna, kaffebar, opvarmet omklædning, lys på badebroerne samt opdeling af et voksen- og et børneområde.

Østre Søbad har fået to runde badebroer ved siden af hinanden. 

- Jeg synes, det er fantastisk, at der er så gode faciliteter, og at der både er til voksne og børn, fortæller Anette Nygaard Pedersen, der i dagens anledning er hoppet i søen fra den nye badebro ved Østre Søbad med sin svigerinde.

Læs også Landmændene er spændte på årets høst: - Det ser lovende ud

Det var oprindeligt kun Østre Søbad, der skulle bygges om, men i oktober 2018 ødelagde en brand Vestre Søbad, og kommunen gav derefter ekstra penge til projektet, så begge søbade kunne renoveres.

Vestre Søbad mangler stadig det sidste, inden det åbner på ny. 

På Silkeborg Kommunes Facebookside oplyser kommunen, at Vestre Søbad også vil stå færdigt inden længe.