Ny millionær: Østjyde vinder stor andenpræmie i Eurojackpot

Fredag vandt en finne knap 550 mio. kr. i det internationale lottospil Eurojackpot, men også en spiller i Østjylland er blevet millionær

Den gevinstvindende kupon med de gyldne tal er købt i den lokale brugs på Hovedgaden i Sorring. Foto: Danske Spil / Google Street View

Der var rigtig mange penge på spil fredag, da tallene til lottospillet Eurojackpot blev udtrukket.

Puljen var oppe på over 549 mio. kr., og hovedpræmien blev vundet af en heldig finne. Men i Sorring mellem Aarhus og Silkeborg sidder en spiller, der helt sikkert også føler sig heldig.

Vi ser tit, at der går noget tid. Nogen spiller fem-ugers kuponer, og så kommer de først, når den er udløbet.

Anders Kristensen, Danske Spil

Andenpræmie-puljen var nemlig oppe på 15,6 mio. kr., og den bliver delt mellem tre personer, hvor den ene gevinstvindende kupon er købt i landsbyen Sorring mellem Aarhus og Silkeborg.

- Kuponen er købt hos Daglibrugsen på Hovedgaden i Sorring, og den heldige vinder får 5.238.125 kr., siger pressemedarbejder hos Danske Spil Anders Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Pludselig ringede telefonen: Du har vundet en million

Vedkommende har af gode grunde ikke henvendt sig i butikken med sin guldkupon endnu, da brugsen har holdt lukket i påsken, og ifølge Danske Spil kan der sagtens gå længe, inden vinderen melder sig.

- Vi ser tit, at der går noget tid. Nogen spiller fem-ugers kuponer, og så kommer de først, når den er udløbet. Så først der finder de ud af, at de er millionær, siger Anders Kristensen.

Øget interesse for Eurojackpot

Hovedpræmien på knap 550 mio. kr. er tæt på at være den største gevinst, der kan blive udbetalt i Eurojackpot. Maxpuljen er nemlig 570 mio. kr., og i takt med at førstepræmien stiger, gør andenpræmien det så også.

Læs også Fællesskabet sejrede i Sorring

- Puljen for andenpræmien starter ved omkring to mio. kr., så at der var over 15 i den nu her, er heldigt for spilleren i Sorring, forklarer Anders Kristensen.

Spiludbyderen oplever altid øget interesse for Eurojackpot, når gevinstpuljen tordner derudaf.

- Vi ved, at salget vokser, jo højere puljen er. Spillerne er mere villige til at være med, når gevinsten er stor, så der er en ekstra effekt, lyder det fra pressemedarbejderen.  

Sorring ligger mellem Aarhus og Silkeborg i Silkeborg Kommune.  Foto: Google Maps