Ny fiktionsserie på TV2 ØSTJYLLAND: Dramatisk ungdomsserie har lokale unge i hovedrollerne

Den anmelderroste instruktør Jonas Risvig står bag den nye ungdomsserie. "Nylon" er blandt andet optaget på villavejen i Silkeborg, hvor han selv voksede op.

Nova er lige startet i 1. G på gymnasiet i Silkeborg, da hendes storebror drukner ved en ulykke. Hendes liv bliver vendt på hovedet. Fra at have haft travlt med venner og fester bliver hun nu nærmest besat af tanken om, at finde svar på, hvad der skete den dag. Hvordan kunne broderen drukne, når han netop var så dygtig til både at svømme og dykke?

Fiktionsserien "Nylon" tager udgangspunkt i Novas sorg over brorens død, men følger samtidig vennernes gymnasieliv med fester, sammenhold og kæresteproblemer.

Se første episode nu:

Personligt projekt 

Serien er optaget i Silkeborgområdet og en stor del af filmholdet har et personligt forhold til netop Silkeborg. Den 27-årige instruktøren Jonas Risvig er vokset op i byen og flere af scenerne er optaget på villavejen, hvor han boede, gymnasiet hvor han gik og hans gamle folkeskole. 

- Størstedelen af scenerne foregår præcist dér, hvor jeg selv fik mit første kys eller badede nøgen som student, forklarer han. 

Skuespillerne i "Nylon" er også lokale. Størstedelen af dem er debutanter og ifølge instruktøren er de alle fra de samme gymnasium ligesom flere af dem også i virkeligheden er venner eller kærester. 

Nova søger efter svar på, hvordan hendes bror kunne drukne, når han netop var så dygtig til både at svømme og dykke.
Nova søger efter svar på, hvordan hendes bror kunne drukne, når han netop var så dygtig til både at svømme og dykke.


Dykker efter svar

I "Nylon" møder vi hovedpersonen Nova et år efter storebrorens død. Her kæmper hendes veninder for igen at få hende til at leve ungdomslivet, feste, hænge ud og hygge sig. Men Nova vil helst bare dykke. 

Før sin død var hendes storebror meget optaget af at dykke i Almind Sø, hvor han søgte efter en forsvunden nazi-skat. Den har Nova nu sat sig for at finde.  

Måske kan hun ved at finde skatten, få svar på sine mange spørgsmål: Hvordan kunne hendes bror drukne, når han var så god til at dykke og svømme? Var der ingen, der så ham falde i? Og hvad skete der til den fest?

Det er 27-årige Jonas Risvig, der har instrueret serien, der er den femte ungdomsserie fra hans side.
Det er 27-årige Jonas Risvig, der har instrueret serien, der er den femte ungdomsserie fra hans side. Foto: Kasper Krupsdahl

"Mit bedste arbejde i år"

Det er instruktør Jonas Risvigs femte ungdomsserie, men ifølge ham selv samtidig den mest ambitiøse. 

- Nylon er større, længere, dyrere, mørkere og mere dramatisk end alt, hvad jeg har lavet tidligere - og jeg tror, at det bliver mit bedste arbejde i år, siger han. 

Samtidig skal "Nylon" ses som en hyldest til ungdomslivet uden for København. Et ungdomsliv, der ifølge instruktøren kan være lige så spændende, som et tilsvarende på Nørrebro. 

For livet som ung behøver ikke være kedeligt, bare fordi man vokser op i Silkeborg. Det er ikke nødvendigvis scooterræs, halbal og kedsomhed, der fylder dagene for de unge i provinsen. Der er lige så mange solnedgange, kærestesorger og drømme hos unge silkeborgensere som blandt unge på Nørrebro.  

I sin søgen efter svar på, hvad der skete, da hendes bror druknede, opsøger Nova Hjalte, der også har haft det svært siden hans død.
I sin søgen efter svar på, hvad der skete, da hendes bror druknede, opsøger Nova Hjalte, der også har haft det svært siden hans død.

En følgesvend

I sin søgen efter svar opsøger Nova Hjalte, der var storebrorens bedste ven. Hvorfor kom han ikke til begravelsen? Ved han hvad der skete til den fest inden ulykken?

Trods deres forskelligheder bliver Hjalte Novas følgesvend i jagten efter skatten i søen. Hun lærer ham at dykke og han hjælper hende tilbage til ungdomslivet og giver hende svar. 

Nylon har præmiere på TV2 ØSTJYLLANDs YouTube-kanal den 2. maj kl. 20. Der er i alt 14 afsnit, og et nyt vil blive offentliggjort hver søndag og onsdag kl. 20. 

I "Nylon" møder vi 17-årige Nova, som kæmper for at komme videre efter sin storebrors død.
I "Nylon" møder vi 17-årige Nova, som kæmper for at komme videre efter sin storebrors død. Foto: Kasper KrupsdahlSommer

Søndag blev årets hidtil varmeste dag - i dag bliver det endnu varmere

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Dagens mest læste