Nu forlader 14-årige Yiming Danmark

Kjeld Gaard-Frederiksen tror ikke længere på, at hans familie har en fremtid i Danmark

14-årige Yiming Liu fra Silkeborg flyver til udlandet sammen med sin mor og stedfar. Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

I næsten halvandet år har 14-årige Yiming Lui levet i uvished.

Siden oktober 2016 har hun ventet på en afgørelse på, om hun må blive familiesammenført og dermed blive hos sin mor og stedfar, Kjeld Gaard-Frederiksen, i Silkeborg.

I sidste uge fik familien brev fra Udlændingenævnet om, at sagen nu bliver udskudt i yderligere fem måneder.

Læs også 14-årige Yiming efter udskudt udvisningssag: - Jeg er bange

Den fortsatte usikkerhed om fremtiden har nu fået familien til at træffe en beslutning om at forlade Silkeborg og Danmark.

- Jeg kan ikke blive ved med at byde mig selv og min familie den her usikkerhed. Derfor har vi nu truffet beslutningen om at forlade Danmark, fortæller Yimings stedfar, Kjeld Gaard-Frederiksen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Overvejer at flytte til Bruxelles

Familien har endnu ikke nogen konkret plan for, hvor de flytte hen, men flere muligheder er i spil.

- Jeg har bedt min chef undersøge muligheden for, at blive udstationeret igen, denne gang for Nato i Bruxelles på den måde kan vi alle tre blive EU-borgere. Men jeg har også sendt ansøgninger til stillinger udenfor forsvaret både i EU og udenfor EU, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Læs også Steenberg om Yiming-sag: Absurd at EU skal hjælpe danskere

Det næste, der kommer til at ske, er, at familiens hus i Silkeborg skal sættes til salg.

Beslutningen er truffet nu,  jeg tror ikke længere på vi har en fremtid i Danmark.

Kjeld Gaard-Frederiksen, stedfar til Yiming

Selvom Udlændingenævnet skulle vælge at give familien medhold, så har Kjeld Gaard-Frederiksen opgivet håbet om, at hans familie kan få et godt og lykkeligt liv i Danmark.

Med den nuværende lovgivning føler han, at hans steddatter som indvandrer fra et ikke-vestligt land bliver opfattet som en byrde for det danske samfund og ikke en ressource.

01:22

VIDEO: Fredag i sidste uge fik Yiming Lius familie besked om, at hendes sag er udskudt i yderligere fem måneder. Se et interview med den 14-årige pige her.

Luk video