Nordens bedste samlet til kajak-mesterskab i Silkeborg

De lokale roere Caroline Emilie Faurschou og Nanna Brandt Pedersen er blandt deltagerne til de nordiske kajakmesterskaber i Silkeborg

01:15

Denne weekend er nordens allerbedste kajakroere i alderen 16-21 år samlet på Silkeborg Langsø til de nordiske mesterskaber. Mere end 300 roere skal dyste i 58 forskellige bådtyper og aldersklasser.

Blandt udøverne er de to lokale Silkeborg-piger Caroline Emilie Faurschou og Nanna Brandt Pedersen. De glæder sig begge til at dyste på hjemmebanen.

- Nu på hjemmebane vil man bare gøre det godt. Familie og venner kan komme og se det. De har i lang tid sagt, kan vi ikke snart komme og se dig ro. Nu kan de det her i Silkeborg, siger Caroline Emilie Faurschou til TV2 ØSTJYLLAND.

De to kajakroere pudsede formen af på vandet i Silkeborg fredag. 

Hun håber på en god præstation, især når det er på hjemmebane.

- Det ville være vildt fedt at vinde medaljer her, det er lidt federe på en eller anden måde, lyder det fra hende.

Begge kajakroere er blandt verdenseliten i deres respektive bådtyper og aldersklasser.

Går glip af meget

- Det kræver, at man træner rigtig mange timer om ugen på vandet og i vægttræningslokalet, siger Nanna Brandt Pedersen, og kajakveninden supplerer:

- Man skal gøre det 100 pct. eller helst mere. For at gøre det ordentlig kommer man tit ikke med til familiefester og noget i den stil.

Vi oplever noget, som andre ikke gør. Vi rejser rundt i verdenen til EM og VM og ser lande, som man ikke kommer til på ferie.

Caroline Emilie Faurschou, kajakroer

Men selvom der er mange afsavn ved at være kajakroer på deres niveau, så får de ifølge dem selv så meget igen.

- Vi oplever noget, som andre ikke gør. Vi rejser rundt i verdenen til EM og VM og ser lande, som man ikke kommer til på ferie, forklarer Caroline Emilie Faurschou.

Målet for både Caroline Emilie Faurschou og Nanna Brandt Pedersen er at hive medaljer hjem til den lokale klub i weekenden.

Læs også Formand: Vigtigt at vi udnytter den omtale landsholdet har skabt

Fredag aften åbner de nordiske ungdomsmesterskaber officielt med blandt andet optræden af Prinsens Musikkorps og velkomst fra Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) og formanden for Dansk Kano og Kajak Forbunds formand, Ole Tikjøb.