Nomineret til iværksætterpris

Rådgivning til iværksættere hjælper

03:14

1 af 2

Silkeborg Kommune var med i kapløbet om at blive Årets Iværksætterkommune, men måtte se sig slået på målstregen af Vejle Kommune.

Silkeborg kan dog glæde sig over, at Kommunen var blandt de fem nominerede til prisen.

- I Silkeborg har vi en lang tradition for at have mange iværksættere, der klarer sig godt, og faktisk er byen jo etableret af iværksætteren Michael Drewsen, der kom med sin papirfabrik. Derudover har vi i Erhverv Silkeborg et meget professionelt apparat, siger Gregers Pilgaard, der er udviklingschef Silkeborg Kommune.

Som led i satsningen på iværksættere har Silkeborg Kommune og Erhverv Silkeborg et tæt samarbejde om at tilbyde virksomhederne gratis rådgivning og hjælp til områder som både salg, jura, branding, ledelse og strategi.

- Vi ved, at dem der kommer hen og får rådgivning hos Erhverv Silkeborg klarer sig bedre end dem, der ikke får rådgivning, siger Gregers Pilgaard.

Joachim Kastberg er iværksætter fra Silkeborg. Han har startet Kastbjerg Is, og han har nydt godt af rådgivningen.

- I starten går man meget efter sin mavefornemmelse, og man ved ikke, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Så det er godt at kunne få hjælp ude fra med de administrative og praktiske ting, så jeg kan fokusere på det, som jeg godt kan lide: At lave is, siger Joachim Kastberg.

Det er Dansk Erhvervsfremme, der står bag kåringen af Årets Iværksætterkommune.

Du kan se mere om iværksætterne i Silkeborg Kommune i indslaget øverst på siden.