Ni hao! Vi er fra Silkeborg

Skoleelever lærer kinesisk. Erhvervslivet jubler

04:21

1 af 2

Glem alt om italiensk, fransk og spansk. Vil man mestre et sprog, der for alvor forbedrer jobchancerne, bør man i stedet kaste sig ud i at lære kinesisk.

I Silkeborg får 30 lokale folkeskoleelever hver uge undervisning i kinesisk. Formålet er at ruste de unge til fremtidens arbejdsmarked, hvor der ifølge erhvervslivet bliver brug for medarbejdere, der kender til det asiatiske sprog.

I dag var flere af eleverne inviteret på besøg på virksomheden Silkeborg Spåntagning, der hilser det silkeborgensiske initiativ velkommen. Firmaet har selv en fabrik i Kina.

- I vores tilfælde har vi meget brug for folk, der har nogle kompetencer indenfor den kinesiske verden, så vi kan kommunikere med de kinesiske kunder og leverandører, siger kommerciel direktør på Silkeborg Spåntagning Morten Ulrik Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kina på skemaet

Projektet hedder "Kina på skemaet" og er et frivilligt valgfag for elever i Silkeborg kommunes 8. og 9. klasser. Undervisningen foregår en gang om ugen.

I alt 30 unge har tilmeldt sig valgfaget. De erkender dog, at det ikke er helt let at lære kinesisk.

- Det ligger forkert i munden. Det er svært at huske, for det er et meget nyt sprog, selv om vi allerede har gået til det i et semester, siger Isabella Nadia Kjeldberg, der går i 8. klasse.

Se mere i videoen øverst på siden.