Nabo er spændt på asylplaner

Døgninstitution skal måske huse flygtninge

01:21

1 af 2

Udlændingestyrelsen har i dag været på besøg i Kjellerup for at besigtige døgninstitutionen Oustruplund.

Styrelsen har nemlig planer om at oprette et asylcenter med plads til 250 flygtninge. Det bliver muligt, fordi det fra politisk hold er blevet vedtaget, at Oustruplund skal lukke.

Region Midtjylland besluttede sidste år at opsige driftsaftalen med institutionen, fordi der sker færre anbringelser af børn og unge, og regionen vil som konsekvens af den udvikling samle tilbuddene.

Se også: Oustruplund kan blive asylcenter

Signe Laier Nielsen er nabo til døgninstitutionen. Hun er ked af beslutningen om lukning og venter nu i spænding på en afgørelse om Oustruplunds fremtid, som kan byde på indkvartering af syriske flygtnigne:

- Det vil også være træls, hvis det gror til derhenne, så det er både og, siger Signe Laier Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For at gøre plads til de 250 flygtninge vil der også blive opstillet pavilloner ved Oustruplund.

Hvis Udlændingestyrelsen vælger at leje sig ind ved døgninstitutionen, vil de første nye beboere formentlig flytte ind pr. 1. marts 2015.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) fortalte tidligere i dag, at kommunen også eventuelt kunne være interesseret i at bruge Oustruplund til at huse flygtninge, hvis Udlændingestyrelsen takker nej til len lejeaftale.

Du kan se et interview med nabo Signe Laier Nielsen i videoen øverst på siden.