Mystiske rystelser: Hvad fik jorden til at skælve under Tina Inia?

Jordskælv, krybskytter, eksplosion? Ingen kender endnu svaret på, hvorfor jorden pludselig begyndte at ryste mandag aften.

Tina Inia Shastina var netop trådt ud ad sin dør og ud i den mørke aften, da jorden uden varsel begyndte at ryste under hende.

- Det var et kæmpe brøl, som hvis der virkelig kom et stort vogntog med tungt materiel. Jorden rystede, og min dør, som var lukket, stod og klirrede, siger hun.

- Jeg fik gåsehud og tænkte, at det her er et jordskælv. Jeg oplevede jordskælvet (i Jylland, red.) for to år siden, og jeg følte, at det var ligesom dengang.

Mange oplevede det samme

Det skete mandag aften klokken 19.20. Tidspunktet er afgørende for historien. Tina Inia Shastina skyndte sig ind og skrive i den lokale Facebookgruppe for at høre, om andre havde oplevet det samme. 

Tina Inia Shastina bor i en lejlighed på en herregård i Løndal Skov, men svarene kom hurtigt fra brugere i et større geografisk område.  De havde mærket de samme rystelser på samme tidspunkt i Them, Vinding, Kragelund og Bryrup. 

- Det bekræfter mig jo i, at jeg ikke er tosset. Jeg undrer mig, og jeg er nysgerrig på, hvad det er, siger Tina Inia Shastina. 

I kommentarsporet til hendes opslag spekulerer folk i årsagen til rystelserne. Er det jordskælv, krybskytter, fyrværkeri, fly fra Forsvaret? Ingen kender svaret - endnu. 

GEUS kan ikke forklare det

TV2 ØSTJYLLAND har kontaktet GEUS, der står for geologiske undersøgelser i Danmark. De bekræfter, at deres målestation i Mønsted Kalkgrube har registreret rystelser klokken 19.20 mandag aften. 

Dog ikke noget, der er stort nok til at være et jordskælv. Det fortæller seismolog Peter Voss. 

- Der er et eller andet, der har fået jorden til at ryste. Det er vi ikke i tvivl. 

- Men det er ikke ligesom, når vi ser et jordskælvssignal. Det er noget andet, men vi kan ikke sige hvad, siger seismologen. 

Artiklen forsætter under grafikken

Der er beretninger om rystelser over et stort geografisk område i Jylland.
Der er beretninger om rystelser over et stort geografisk område i Jylland.

F-16?

Han mener, der kan være tale om et fly, der har brudt lydmuren, eller en meteorit, der er brudt ind i jordens atmosfære. 

- Det kan også give rystelser. Det er det, vi hælder til, siger Peter Voss. 

Inia Shastina fortæller, at hun så helikoptere i området sent søndag aften, men mandag aften så hun ingen fly i luften. 

- Det var en lyd nede fra jordplan, det var ikke oppe fra luften. Jeg så ikke nogen fly eller jetjagere, siger hun. 

TV2 ØSTJYLLAND har kontaktet Forsvaret for, at høre, om det er et af deres fly, der har skabt rystelserne i Bryrup. Og Forsvarets luftoperationcenter vurderer, at det ikke er tilfældet.

Politibil

Indbrud endte i vild biljagt

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

Henrik Ullum

playNy direktør i SSI advarer: Julen kan blive epidemiens største udfordring

kløvedal

playKløvedals ejendom solgt med klækkelig rabat

Untitled collage (7)

playBorgere skal vælge mellem pest eller kolera som nabo