Musiklokalet er låst op i ferien: Børn spiller sammen i bands

Der er gang i den på Vestre Skole i Silkeborg. 60 børn og unge med passion for musik er hele efterårsferien på MusikstarterCamp

Normalt ligger skolerne øde hen i efterårsferien, men på Vestre Skole i Silkeborg er musiklokalet låst op, mikrofonerne er tændt, og der er gang i trommerne. 

I efterårsferien bliver der nemlig afholdt MusikstarterCamp på skolen, hvor unge musikelskere mødes og dyrker deres passion hele ugen. 

Projektet blev startet af bandet Nephew for fem år siden, og idéen med campen er, at den skal give børn og unge mulighed for at blive endnu bedre til at spille musik og derudover styrke deres personlige udvikling. 

- De idéer og forestillinger, de har om musik, får de prøvet af i praksis. Og så møder de også nogle helt nye mennesker og får måske nogle nye venskaber, siger Kim Schulz Jensen, der er campleder for MusikstarterCamp i Silkeborg. 

Lokkende magi

Campen er både for erfarne og grønne musikanter. Børnene skal sammen i bands udvikle og spille deres helt egen sang. 

Selv for 14-årige Ditte Elisabeth Nielsen, der normalt er solosanger, er der noget lokkende ved den magi, der opstår i et band. 

14-årige Ditte Elisabeth Nielsen er vild med, at hun på MusikstarterCamp kan udveksle evner og erfaringer med andre unge, der har musik som deres store passion. 
14-årige Ditte Elisabeth Nielsen er vild med, at hun på MusikstarterCamp kan udveksle evner og erfaringer med andre unge, der har musik som deres store passion. 

- Man kan jo sagtens sætte sig og skrive en sang eller spille på et klaver, men det her med, at man får lov til at være sammen med andre, som kan noget helt andet og har sine egne erfaringer, det er rigtig fedt, siger Ditte Elisabeth Nielsen, der kommer fra Silkeborg. 

quote De idéer og forestillinger, de har om musik, får de prøvet af i praksis. Og så møder de også nogle helt nye mennesker og får måske nogle nye venskaber.

Kim Schulz Jensen, campleder

For trommeslageren Frederik Hinge Bonnichsen er det også de andres musiske selskab, der trækker. 

- Alle har lysten til at spille musik. Det ville være noget andet, hvis man mødte op, og der var nogle, der kunne spille, og nogle der ikke kunne. Men her har alle lyst til at spille musik, og de yder noget for det. Det er rigtig fedt, siger 13-årige Frederik Hinge Bonnichsen fra Holstebro. 

Campleder Kim Schulz Jensen håber, at børnene vil huske det, de lærer på musiklejren.

- Jeg håber, de tager det med sig, at man sammen med andre mennesker kan dyrke nogle af de interesser, man har. At det, man går og pusler med indeni, den idé man har, og de ting man gerne vil lave, det kan rent faktisk blive til noget, siger han. 

Musikstartercampen slutter på fredag. Udover at den findes i Silkeborg, så afholdes den også i Grenaa og Aarhus.

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt