Mums! Addrrr! Skoleelever fik udfordret smagssansen

I Silkeborg fik eleverne på Sølystskolen onsdag udfordret deres smagssans til Smagens Dag

Elevernes smagssans blev i dag, onsdag, sat på prøve, da der var Smagens Dag på Sølystskolen i Silkeborg. Smagens Dag skal være med at lære børnene om sanser og udfordre deres smagsoplevelser. Og elever fik smagt på lidt af hvert.

Det krævede en lille smule vand, og i nogle tilfælde en skraldespand at spytte i, men humøret forblev højt blandt eleverne i 4.A og 4.B på Sølystskolen.

- Jeg syntes, at det var rigtig sjovt, for vi har ikke prøvet sådan noget før, siger Samar Hammami fra 4. klasse på Sølystskolen i Silkeborg.

Samar Hammami fra 4. klasse på Sølystskolen.
Samar Hammami fra 4. klasse på Sølystskolen.

Eleverne blev onsdag blandt andet præsenteret for Jelly Beans, agurker med forskellige smags-tilsætninger og saft med farve. Smagens Dag handler nemlig om at få børnene til at opleve og forstå, hvordan sanserne påvirker hinanden, når man spiser.

Børnene skal udfordres

- Det er meget vigtigt at udfordre børn i deres smagssanser, for ellers kører de fast i det samme. Det kan være McDonalds, de kun har lyst til, men her med Smagens Dag prøver vi noget andet og får nogle smagsforstærkere i spil, siger Cecilia Björklund, der er lærer på Sølystskolen.

Børnene smagte sig gennem junglen af smagsnuancer. Og noget gled direkte ned, mens andet blev spyttet direkte i skraldespanden. 

- Der var nogle, som syntes, at det var klamt, og der var nogle, der syntes, at det var godt. Så kan vi se, hvor forskellige vi er, siger Samar Hammami, der sammen med skolekammeraterne også skulle lugte til forskellige madvarer.

- Jeg håber, at børnene for det med, at de har fået kastet sig ud i at smage nogle nye smage, som de ikke har prøvet før, og tør det fremadrettet også, siger Cecilia Björklund.

Og det ser ud til, at Smagens Dag har haft en påvirkning på børnene.

- Jeg kan bruge det til at udfordre mig selv til at smage ting, som jeg ikke ved, hvad er, siger Samar Hammami.

I videoen øverst på siden kan du se mere fra Smagens Dag på Sølystskolen i Silkeborg, og herunder kan du møde elever fra Djursland, som forleden havde fået rykket deres undervisning ud i Kattegatcentret.

VIDEO: Folkeskoleelever fra Djursland havde en anderledes skoledag. Her foregik undervisningen på Kattegatcenteret, hvor de skulle lære om teknologi og naturvidenskab.

 

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge