Mountainbikere mødes om at tage hensyn

Folk på mountainbike er ikke altid lige populære blandt hundeluftere og andre naturelskere. Nu sætter de fokus på at vise hensyn.

Du er ude at lufte Fido. For oven skinner solen, vinden sætter blødt træernes blade i bølgegang og fuglene kvidrer. Med ét bliver idyllen brudt og du hopper næsten en halv meter i vejret af forskrækkelse, da en ivrig mountainbiker pløjer forbi dig med 30 kilometer i timen. 

Måske har du oplevet ovenstående scenarie. Måske har du ikke. Uanset, så er det en situation mountainbikere fra hele Danmark i disse dage arbejder på at undgå. 

Det gælder om at vise hensyn, når man kører mountainbike i skoven. 
Det gælder om at vise hensyn, når man kører mountainbike i skoven. 

God trailkarma

De er nemlig samlet til Mountainbike Festival i Søhøjlandet ved Silkeborg og her er der fokus på andre brugere af naturen end mountainbikerne selv. 

- Vi arbejder med sådan et begreb vi kalder for trail-karma. Det er en måde at få italesat at vi tager hensyn til hinanden i skoven og opfører os ordentligt over for hinanden i skoven, siger Tomas Vilstrup, der er medarrangør af Mountainbike Festivalen i Søhøjlandet. Han fortsætter:  

- Vi sætter farten ned, når vi møder nogen, der ikke er på cykel. Vi arbejder meget med den gode oplevelse for alle. Også dem, der ikke er på cykel.

I foråret 2018 havde ukendte vandaler hamret søm i trærødderne langs en sti, som ofte blev brugt af mountainbikere. Angiveligt for at genere dem. 
I foråret 2018 havde ukendte vandaler hamret søm i trærødderne langs en sti, som ofte blev brugt af mountainbikere. Angiveligt for at genere dem.  Foto: Privat

Sabotage af mountainbikere

Sidste år blev ukendte gerningsmænd i Romalt Bakker i Randers tilsyneladende så trætte af mountainbikernes adfærd i skoven, at de slog søm i trærødderne langs et cykelspor. Angiveligt udelukkende for at genere rytterne.

- Sæt nogen vælter og slår sig ned i sømmet. Det er ubehageligt at tænke på. Og det er ikke kun os, der bruger området. Skolebørn leger her, og folk går tur med deres hund. Det kan skade rigtig mange mennesker, sagde Frank Rasmussen, der er medlem af klubben til TV2 ØSTJYLLAND tilbage i maj sidste år.

Tænk på andre

Om episoden i Randers sidste år har noget at gøre med dette års festivals fokus på at tage hensyn til andre, melder historien ikke noget om. 

Men for mountainbiker Christian Møller Pedersen, der deltager på festivalen, er det et godt fokus at have. 

- Man skal huske at tænke på, at det ikke kun er mountainbikere, som bruger de fantastiske skovområder, vi har, siger han. 

- Det er supervigtigt, at vi passer på hinanden og passer på os selv, når vi er ude i skoven.

 

Odder Svømmeklub svømning svømmehal

Medlemmerne forsvinder fra lukket svømmeklub

Birgith Hansen ny

play 76-årige Birgith kan ikke længere komme med bussen

2d2a249e-7f1c-4f48-ab8c-19b00de78032

Harald Nyborg advarer mod gamle affugtere, der kan bryde i brand

20200423-152111-7-1920x1311we

play Endnu en solskinsdag forude - men snart venter køligere temperaturer

Billede 01.03.2021 kl. 22.13

Vil ikke flytte renseanlæg alligevel: - Selvfølgelig skal vi tænke os om

010321 Hestevelfærd 2 VTR 1930.00_00_54_16.Still001

play Regeringen vil lempe dyrevelfærdsloven: På grænsen til dyreplageri, mener dyrlæge