- Motorvej gør samfundet rigere

Minister om ny motorvejsstrækning

01:07

1 af 2

Indvielsen af motorvejsstrækningen mellem Aarhus og Silkeborg, der i dag åbnede mellem Hårup og Låsby.

Indvielsen af motorvejsstrækningen skete med deltagelse af blandt andet transportminister Magnus Heunicke (S), og flere hundrede var mødt op:

- Jeg synes, at det er em kæmpe opbakning, at så mange mennesker er mødt op. Og den (motorvejen, red.) har været så omdiskuteret - nærmest hver eneste meter, vi har bygget her, har været diskuteret meget kraftigt, og jeg synes, det viser, at det har været hele debatten værd, siger Magnus Heunicke til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den er blevet kaldt Danmarks dyreste motorvej - strækningen mellem Aarhus og Herning er blevet kaldt Danmarks dyreste, men transportministeren er ikke i tvivl: Den har været alle pengene værd:

- Selvom den har været dyr, så har den en fornuftig samfundsøkonomi på over 5 procent i rente. Det vil sige, at samfundet Danmark bliver rigere, når vi bruger pengene her fornuftigt, siger Magnus Heunicke.

Vejdirektoratet forventer, at der i gennemsnit vil passere 20.000 kørtetøjer i døgnet på motorvejen mellem Hårup og Låsby.

Se transportministeren indvie motorvejen med hjælp fra skoleelever, og hør ham fortælle mere om, hvad han synes om motorvejen og indvielsen af den.