Mor forsvandt: Nogle hårde dage

Datteren til den 83-årige demente kvinde, der efter sin forsvinding blev fundet af tre niårige piger, er rørt over alt den hjælp, som familien fik med eftersøgningen

I dag, tirsdag, bliver de tre niårige piger, der fandt den 83-årige demente kvinde, der forsvandt fra et plejecenter i Resenbro ved Silkeborg igen hædret - denne gang af Silkeborg borgmester Steen Vindum (V).

For Dorte Lundahl var eftersøgningen specielt nervepirrende. Hun er datter til den 83-årige kvinde.

- Det var jo en skrækkelig situation. Vi ledte fra vi fik det at vide, til hun blev fundet. Der var ingen, der sov. Man tænker hele tiden på, hvordan hun har det, siger Dorte Lundahl til tv2oj.dk.

I søndags havde hun selv lejlighed til at møde de tre niårige piger.

- De fik et ordentligt kram. Det er nogle søde og kvikke piger, som jo har handlet utroligt flot og lige efter bogen, siger Dorte Lundahl.

Selv om det er en oplevelse, som familien skal have lagt bag sig, er det ikke kun de bekymrede tanker, som Dorte Lundahl og familien har taget med videre. Der er også en stor taknemmelighed.

- Folk fra Missing People og Beredskabsstyrelsen, lokale borgere og helt almindelige mennesker, som vi aldrig havde mødt tog fri fra arbejde og brugte feriedage på at hjælpe med at lede. Det synes jeg er helt fantastisk, siger hun.

Se: Piger hyldet på politistationen

Også plejehjemmet får stor ros af Dorte Lundahl, og hendes 83-årige demente mor er også ved godt mod.

- Jeg tror ikke, hun har været meget opmærksom på, at hun var væk, og vi har egentlig ikke konfronteret hende med det. De er fantastiske på det plejehjem, hvor de gør, hvad de kan, og min mor er meget glad for at være der, siger hun.

Genrebillede, frisør

Frisør i modvind efter tilbud om hjemmeklip: Jeg vil overleve på lovlig vis

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie