Mogens fik ny hofte på 45 min.

Blev opereret og sendt hjem samme dag

02:06

1 af 2

Mogens Frederiksen fra Risskov er en af de patienter, som nu har fået mulighed for at gennemgå en hofteoperation ambulant.

Han har gennem et år døjet med dårlig hofte med gangproblemer til følge, og det skulle han her til morgen blive opereret for.

Operationen foregik på Regionshospitalet i Silkeborg, som for nyligt har forsøgt sig med ambulante hofteoperationer. Det betyder, at patienterne bliver sendt hjem samme dag, som de er blevet opereret.

Se også: Ud og hjem samme dag

For Mogens Frederiksen er det ikke bare dagens operation, men hele forløbet, der er gået stærkt. Han fik en henvisning fra sin læge for en uge siden, og i morges lå han så operationsbordet.

- Jeg forventer, at jeg får en fuld brugbar hofte igen. Det har jeg ikke haft det sidste års tid, fortalte Mogens Frederiksen kort før operationen.

Operationen af hans hofte varede omkring 45 minutter, og derefter blev Mogens Frederiksen kørt ind på en stue for at komme til se selv.

TV 2 | ØSTJYLLANDs fotograf fik lov til at følge hele operationen og havde derfor også mulighed for at tale med Mogens Frederiksen efter, han havde været under kniven.

Operationen forløb ifølge Mogens Frederiksen, som den skulle, og han glæder sig nu til at få sit liv tilbage:

- Det er noget, jeg gerne vil anbefale til andre. Jeg har ingen smerter, siger han.

Du kan følge en del af Mogens Frederiksens operation i tv-indslaget øverst på siden.