Mink levede i fangenskab: Nu har de set verden for første gang

To mink er for første gang blevet sluppet ud af deres bure og skal lære verden at kende

De to mink er tilpasningsdygtige og ser allerede ud til at trives i friere omgivelser. Foto: AQUA Akvarium & Dyrepark

Denne artikel er rettet. Oprindeligt figurerede et citat fra dyreretsforeningen Anima der fremstod som et uimodsagt partsindlæg om minks tilværelse i fangenskab.

Otte små grå poter trisser hen over græsset for første gang i AQUA Akvarium & Dyrepark.

Det er faktisk første gang i deres levetid, at de er ude i den virkelige verden. Indtil nu har de boet i et bur på Foulum Forskningscenter. De har aldrig før hverken prøvet at løbe, svømme eller klatre.

Læs også Byråd giver grønt lys: Udskældt fabrik får lov til at udvide

Men det er noget, som Morten Wissing, zoolog i AQUA forsikrer, at de hurtigt får lært.

Lige nu er de lidt tykke og har ikke muskler til at være aktive så længe ad gangen, men der vil ikke gå lang tid, før de opdager, at de faktisk er skabt til at svømme og klatre.

Morten Vissing, zoolog, AQUA

-  Mink er utrolig tilpasningsdygtige. Selvom deres verden hidtil kun har bestået af tremmer og tubemad, så skal deres instinkter nok hurtigt tage over. Lige nu er de lidt tykke og har ikke muskler til at være aktive så længe ad gangen, men der vil ikke gå lang tid, før de opdager, at de faktisk er skabt til at svømme og klatre, siger han i en pressemeddelelse.

Mink i Danmark er invasive dyr, da de ikke oprindeligt hører til i den danske natur. Bestanden af mink i Danmark er importeret fra Nordamerika til pelsproduktion.

Invasive arter

Arter der spredes ved menneskelighjælp, og som ikke naturligt vil kunne befinde sig til Danmark.

Tilpasningsdygtige arter overlever i de nye omgivelser og bliver ofte en trussel for den naturlige bestand af dyr. 
00:54

VIDEO: Zoolog Morten Vissing forklarer om minkenes tilpasningsevne i dyreparken.

Luk video

 

- Der er krudt i hannen, men hunnen var lidt tilbageholdende i starten. Nu er de begge i fuld gang med at afmærke deres nye territorium og leger på livet løs. Det er et glimrende tegn på, at de tilfredse med deres nye omgivelser, siger Morten Vissing.

Selvom der er tale om tilpasningsdygtige dyr, så er en stor del af invasive arter en trussel for den normale bestand i Danmark. Men AQUA ønsker at lære sine gæster om både invasive og hjemmehørende dyrearter. 

Læs også I Horsens kan man nu vælge kød uden religion