Minister: Motorvejsåbning var for dyr

Vejdirektoratet brugte for mange penge på åbningen af Silkeborgmotorvejen, mener transportministeren

Mere end 1,1 million kroner brugte Vejdirektoratet på åbningen af Silkeborgmotorvejen tilbage i september. Og det er for mange penge, mener transportminister Hans Christian Schmidt (V), og i Vejdirektoratet er de enige.

I et folketingssvar fremgår det, at ministeren ikke synes, at det er rimeligt at anvende et beløb i den størrelsesorden til et sådant arrangement: 

Læs også VIDEO: Glade bikere indtager ny motorvej med hornet i bund

- Jeg tager Vejdirektoratets oplysninger til efterretning, og jeg har samtidig noteret mig, at Vejdirektoratet ved ændrede processer vil sikre, at det ikke sker igen, hvilket jeg tager til efterretning, skriver Hans Christian Schmidt blandt andet.

01:31

Her klipper kronprins Frederik snoren til den nye motorvej

Luk video

Åbningen af Silkeborgmotorvejen blev markeret med en byfest over flere dage, hvilket blandt andet var arrangeret af Silkeborg Kommune, DGI, lokale foreninger og altså Vejdirektoratet. Op mod 50.000 deltog samlet i alle de forskellige aktiviteter, mens cirka 10.000 af dem deltog i Vejdirektoratets del af åbningen på selve åbningsdagen - og det er altså denne del af festen, der er brugt 1,1 million kroner på.

- Vi er enige om, at det her blev for dyrt, selvom vi er tilfredse med, at der var en god folkefest, hvor alt forløb ordentligt og roligt, så må vi erkende, at det blev dyrere, end vi synes er rimeligt. Det tager vi med fremadrettet, så vi kan finde en bedre balance, siger Søren Andersen, områdechef i Vejdirektoratet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udgifterne til indvielsen af Silkeborgmotorvejen fordeler sig på følgende aktivi-teter:

- Planlægning og styring før og under arrangementet kr. 353.693,00
- Indretning af pladsen, toiletter, skiltning m.m. kr. 226.829,00
- Scene til børneteater kr. 61.409,00
- Aktiviteter på festplads kr. 125.665,00
- Indretning ved "snoreklip", herunder storskærme, lyd m.m. kr. 239.350,00
- Vagter, politihjemmeværn, beredskab m.m. kr. 134.410,00

Kilde: Transportministerens svar

 Han fortæller, at de øgede omkostninger blandt andet skyldes, at rammer skulle udvides på grund af den store interesse, som folk viste i Vejdirektoratets arrangement.

10.000 deltog, og det er ifølge Søren Andersen den klart største vejåbning, som Vejdirektoratet har afholdt.

Læs også VIDEO: Se den nye motorvej og indvielsen af den fra luften

- Nogle gange kommer der et par hundrede, og ellers ligger det i størrelsesordenen cirka 1.000 personer, siger Søren Andersen.

Han fortæller, at det er kommet bag på Vejdirektoratet, at 10.000 valgte at deltage i festen på selve åbningsdagen, og at man derfor måtte indrette sig løbende efter det.

- Vi vil gerne i samarbejde med foreninger og lignende lave gode vejfester, og det har vi også haft her, men rammen med 10.000 mennesker har gjort det omkostningsfuldt, og det må vi tage til efterretning, siger Søren Andersen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sendte direkte fra åbningen af Silkeborgmotorvejen, og herunder kan du se hele det program.