Mini Le Mans i Silkeborg

Efterårspremiere på Jyllands-Ringen

I Danish Endurance Championship er det vidt forskellige biler, som kæmper mod hinanden. Eksempelvis Fleggaard-teamets Chevrolet Corvette og DK Motorsports Opel Corsa. Foto: Morten Alstrup

På Jyllands-Ringen indledes efterårssæsonen i weekenden med fjerde afdeling af Danish Endurance Championship - den danske Mini Le Mans-serie, hvor de deltagende hold skal kæmpe om at tilbagelægge det fleste antal omgange på den 2.257 meter lange racerbane ved Silkeborg.

Holdene får fire timer til at kæmpe på asfalten, og det eneste krav, der ellers stilles til dem, er, at der skal afholdes to tankstops af minimum tre minutters varighed. Flere tankstops - og andre pitstops - er naturligvis tilladte, men det gælder naturligvis om at undgå dem, hvis man vil vinde. Præcis som det kendes fra 24-timers løbet på Le Mans.

August-løbet byder på to andre bilklasser, Super Car Challenge og Formel Ford. For førstnævnte klasse bliver der også tale om udfordringer, for løbet - der finder sted søndag formiddag - går over en time.

For Formel Ford-klassen er der derimod to sprintløb på programmet - et før og et efter lørdagens løb for Danish Endurance Championship. Der er programsat to hæsblæsende løb, hvor deltagerne i de specialbyggede racervogne har et kvarter til at afgøre udfaldet